A demokratikus és kiegyensúlyozott tájékoztatás sajátos értelmezése

Bizonyára sokan olvastátok a Magyar Nemzetben 2019. április 6-án megjelent és „A szakszervezetekkel is célba vette a munkavállalókat a baloldal” című cikket. Olvasható:

Magyar Nemzet cikke


A valótlan állítások és a cikkben szereplő sok más tévedés miatt az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára és a MaSzSz elnöke közös levelet intézett a Magyar Nemzet főszerkesztőjéhez és kérte a demokratikus és kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében annak publikálását.

Annak ellenére, hogy a Magyar Nemzet szerkesztőségének több vezetője, és a főszerkesztő is látszólagos ígéretet tett arra, hogy a levelet publikálják, a Magyar Nemzet a válaszlevelet nem jelentette meg.

A tiltakozó levél az alábbiakban olvasható:

A MaSzSZ és az ESZSZ főtitkárának válasza a magyar szakszervezeteket ért támadásra

Szaktársi üdvözlettel:

Mucsi Zoltán
elnök

MaSZSZ kongresszus 2019.02.21.

Kedves Vasas Szakszervezeti Tagok!

A MaSZSZ kongresszusi küldötteként ezúton tájékoztatok a 2019. február 21.-én megtartott kongresszusról.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a Benczúr Hotelban tartotta meg esedékes tisztújító kongresszusát. A kongresszus napirendjei a következők voltak:

-        A tisztségviselők és a munkabizottságok megválasztása
-        A kongresszus ügyrendjének és napirendjének elfogadása
-        MaSZSZ elnökségének beszámolója az elmúlt 4 évben végzett munkáról
-        A MaSZSZ FB beszámolója az elmúlt 4 évben végzett munkáról
-        A beszámolókról szóló vita és a beszámolok elfogadása
-        A MaSZSZ elnökének, alelnökének az FB elnöknek az FB tagoknak és az elnökség tagjainak megválasztása

A beszámolókkal kapcsolatban nem volt hozzászólás, azt a kongresszus elfogadta. A programmal kapcsolatban három hozzászólás hangzott el, amelyből az egyik hozzászólás részemről történt. A kongresszus mindkét javaslatomat elfogadta és beépítette a programba.

A választásról:
Az elnökjelölteknek és az alelnök jelölteknek valamint az FB elnöknek lehetősége volt, hogy röviden bemutatkozzanak és ismertessék jövőbeni elképzeléseiket. Az elnöki tisztségért 3 fő indult volna – Herczeg Mária, Kordás László, Székely Tamás – azonban meglepetésre Székely Tamás a választás előtt bejelentette, hogy nem kíván elnökként indulni, kizárólag az alelnöki tisztségre történő megmérettetést vállalja. Ennek megfelelően a kongresszus két elnökjelölt között választhatott. A titkos szavazás eredménye: 90 szavazat került leadásra, amelyből 2 szavazat érvénytelen volt, így az érvényes szavazatok száma 88 volt. A választás eredménye: Kordás László 55 szavazat (62,5 %), Herczeg Mária 33 szavazat (37,5 %). A MaSZSZ elnöke ismét Kordás László lett. Az alelnöki posztért Karácsony Szilárd és Székely Tamás indult. Szóbeli bemutatkozásuk után a titkos szavazás eredménye a következő volt.

Leadott szavazatok száma 88 db, ebből érvénytelen 10 db. A 78 db szavazat megoszlása a következő volt Székely Tamás 45 szavazat (57,7 %), Karácsony Szilárd 33 szavazat  (42,3 %).

Az FB elnöke Zlati Róbert, tagjai: Kolláth János, Kovalszky Éva és Varga Gyula lettek.

Szaktársi üdvözlettel: Mucsi Zoltán elnök

Miniszterelnöki levél - válaszlevél

Kedves Vasas Szakszervezeti Tagok!

A 2019. január 5-i Budapesten megtartott demonstráción bejelentésre került, hogy három konföderáció a szakszervezetek 4 pontos követelését átadja Orbán Viktor miniszterelnöknek, és egyben kéri, hogy a tervezendő országos sztrájkkal kapcsolatban a Kormány 5 napon belül jelölje ki az egyeztetésben résztvevő képviselőjét. A miniszterelnöknek írt levélre Varga Mihály miniszter úr igen rövid időn belül válaszolt.

A szakszervezeti tagság egyértelmű és szakszerű tájékoztatása érdekében az alábbiakban olvashatjátok a leveleket.

Levél Orbán Viktornak

Levél a szakszervezeteknek

Szaktársi üdvözlettel:

Mucsi Zoltán
elnök

Szakszervezeti pénztár nyitva tartása 2019.01.15.-én

Kedves Vasas Szakszervezeti Tagok!

Tájékoztatlak, hogy technikai okok miatt a szakszervezeti pénztár nyitva tartását 2019. január 15-én az alábbiak szerint módosítom:

2019. január 15-én, kedden 7-11-ig tart nyitva, délután ZÁRVA.

Szaktársi üdvözlettel:

Mucsi Zoltán
elnök