VASAS Szakszervezeti Szövetségasas Szakszervezeti Szövetség hírlvél - II. évfolyam / 5. szám

2017. JÚNIUS

6-án Gyöngyösön Konferenciát tartottak az Észak-magyarországi régió üzemi tanácsainak képviselői a régióban folyó aktuális ügyekről. Az ülés vendége volt a Vasas elnöksége és néhány környékbeli szakszervezeti  tisztségviselő is.

7-én Zánkán tartotta a csapatépítési tréningjét a Flextronics Központi Üzemi Tanácsa. A tréning központi témája az Üzemi Tanácsok feladata és működése, valamint a cég Etikai Kódexe volt.

8-9-én Székesfehérváron tartotta képzését az Elektronika, Híradás, Műszeripari, Villamos-gép és készülékgyártó szakmai bizottság. A résztvevők az oktatás három napja alatt tájékoztatást kaptak a helyi szakszervezeti munkáról, kötetlen beszélgetést folytattak a Vasas vezetőivel és a szervezetépítés, tagszervezés témájában új módszerekkel, praktikákkal ismerkedhettek meg. Ugyanezen a két napon Győrben a TPI munkatársai tartottak találkozót.

11-13. között "A bérkülönbség -  nem csak pénz – 2017” címmel rendezett konferenciát a MaSZSZ Női tagozata. A jelenlévő alapító szervezetek képviselői egyhangúlag Hercegh Máriát választották meg a MASZSZ elnökségi tagjának, valamint a jogi bizottság tagjának. Ebben a munkában a jövőben részt vesz majd Kiss-Rigó Alíz (KASZ) is.

13-án A német IG Metall kampányokért felelős szakértőjével tartott workshopot a Vasas kommunikációs bizottsága.

14-én A MASZSZ és a Vasas Szakszervezet közös oktatási rendezvénye Szekszárdon. A dél-dunántúli régió titkárai és titkár helyettesei tárgyalástechnikai tréningen vettek részt.

16-án Az IBM székesfehérvári részlegénél tartottunk egy nyitott, közvetlen bemutatkozást és kerekasztal beszélgetést a Vasas szakszervezetről. A váci és a fehérvári alapszervezet közös rendezvényén kiemelt figyelmet kapott a helyi Üzemi Tanács választás előkészítése és lebonyolítása.

20-án Pécsett, a Hauni Hungária Gépgyár Kft.-nél, Hegedűs Ferenc titkár vezetésével bensőséges bizalmi testületi ülésre került sor, ahol a testület tagjai elköszöntek a 15 évig ügyvezetői igazgató pozíciót betöltő Jakabucz Ildikótól és Mosonyi Szilvától, a szerelde főbizalmijától. A tagság és a Vasas nevében őket méltatva a testület tagjai  és Balogh Béla Vasas elnök köszönte meg munkájukat.

22-én A jubiláló nyugdíjasokat köszöntötték Dunaújvárosban, majd 29-én Budapesten, a Vasas Székházban ülésezett a szövetség Nyugdíjas tanácsa.

26-án Pápán tartotta a Hirtenberger Pyrós vasas alapszervezet a bizalmi tisztségviselők alapképzését. A képzés célja a munkahelyi kommunikációs helyzetek és konfliktuskezelő szituációk megismerése és gyakorlása.

 

JÚLIUS

6-8 között tartotta hagyományos Nyári Egyetemét a Vasas. Az eseményt július 6-án, Balogh Béla Vasas elnök és Porga Gyula a város polgármestere nyitották meg. A XXIX. Nyári Egyetem Veszprémben került megrendezésre. A résztvevő közel 150 tisztségviselő az ország minden tájáról érkezett, minden Vasas szakmát képviselve.

11-én ülésezett a Vasas Önsegélyező Pénztár igazgatótanácsa, amelyen a jelenlévők áttekintették a Pénztár pénzügyi helyzetét, tájékoztatót hallgattak meg a Magyar Pénztárszövetség közgyűléséről és nyugdíjba vonulása okán elbúcsúztak Tarsoly Imréné Marikától a Pénztár alapító tagjától, aki májusi lemondásáig az igazgatótanács oszlopos tagja volt.

13-án Bajkai Pál a Freudenberg Sealing Technologies Kft.-nél működő Vasas alapszervezet titkára szervezésében, László Zoltán a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke és Bere Ferenc a régió vezetője látogatást tett a kecskeméti cégnél. A találkozó házigazdái Augusztiny Zoltán ügyvezető és Dubniczky-Szabó Júlia HR vezető voltak. Kötetlen, jó hangulatú megbeszélés jellemezte a találkozót, melynek keretében a felek kinyilvánították szándékukat a rendezett munkaügyi kapcsolatok fenntartására, ennek érdekében együttműködnek a munkavállalókat érintő témákban.

Bővebb információkért figyeljétek honlapunkat www.vasasok.hu és kövessetek minket a facebook oldalunkon https://www.facebook.com/vasasok/ is.

Továbbra is várjuk a hírlevéllel kapcsolatos ötleteiteket, javaslataitokat! vasasok@vasasok.hu

T O V Á B B I    I N F O R M Á C I Ó

Augusztus 4-én aláírásgyűjtés kezdődik annak a népszavazásnak a támogatására, melyet Bíró Zoltán (egy munkavállaló) nyújtott be, a következő kérdéssel: Egyetért-e Ön azzal, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen? Igen, egyetértünk! Legyen december 24-e munkaszüneti nap! Ehhez legalább 200 ezer támogató aláírás szükséges, 120 nap alatt. Az aláírásgyűjtést a Vasas is támogatja. Számítunk Rátok is! Várjuk azon alapszervezetek jelentkezését, akik az akcióban aktívan részt kívánnak venni! Jelentkezéseteket a laszlo.z@vasasok.hu email címre küldjétek! Az üzenet tárgy rovatában kérjük feltüntetni: dec 24. Minden jelentkező szervezettel felvesszük a kapcsolatot és részletes információt adunk a szigorú szabályokról, hogy minden begyűjtött aláírás érvényes lehessen.