Aláírásgyűjtés a családért

Kedves Munkavállalók!
 
A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökségének döntése alapján, a mai napon megkezdtük az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazás döntsön, legyen-e december 24-e munkaszüneti nap.
 
Azért vártunk eddig, mert több reménysugár látszott arra vonatkozólag, hogy kormányzati háttértámogatással esetleg felgyorsult volna az ügy. Az most derült ki, hogy a VKF ülésen a kormányzati oldal nem kívánta "a döntőbíró" szerepet vállalni, ezért a munkaadói és a munkavállalói érdekképviseletekre bízta az egyeztetést. Ezt követően Szabó Tímea képviselő az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottsága ülésére előterjesztést nyújtott be december 24-e munkaszüneti nappá történő nyilvánítása érdekében. A kormánypárti többségű bizottság az előterjesztést leszavazta. Most már csak az eredményes aláírásgyűjtés segíthet abban, hogy a december 24-e munkaszüneti nap legyen. Mi, Dunaferr-es Vasasok is segítünk abban, hogy megfelelő számú, legalább 200 000 érvényes aláírás összegyűljön.
 
Az aláírásgyűjtő ívek a helyi szakszervezeti vezetőknél, illetve a tisztségviselőknél találhatók.
Miután törvényi rendelkezések miatt munkahelyen, munkaidőben aláírás nem gyűjthető, ezért arra kérünk mindenkit, hogy a gyárkapun kívül, munkaidő után írja alá az íveket.
 
Örömmel vennénk, ha a Kedves Munkavállalók családjuk, ismerősük és barátaik körében is gyűjtenének aláírást.
 
Ne felejtsük el, ha a 200 000 érvényes aláírás összegyűlik, a december 24-e munkaszüneti nappá történő nyilvánítása ügyében a népszavazást ki kell írni.
 
Hajrá Munkavállalók, Hajrá Vasas!
 
Mucsi Zoltán
elnök

Kedves Mucsi Szaktárs!

Minden magyar munkavállaló nevében köszönjük!
Kívánjuk, hogy a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, a tőle megszokott kiváló munkát végezze és nagyon sok aláírással járuljon hozzá a magyar munkavállalók életminőségének javításához !
 
Tisztelettel:
László Zoltán
alelnök
Vasas Szakszervezeti Szövetség
 
VASAS az aktív érdekközösség
Veled dolgozunk, érted vagyunk.