Tájékoztató a munkáltató által a szakszervezetek részére átadott munkáltatói intézkedés tervezetével kapcsolatban

Emlékeztetőül felidézzük, hogy a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség 2017. január óta folyamatosan tárgyalni kíván a munkáltatóval arról, hogy az eddig a három éves bérmegállapodás alapján megvalósított 1,7 %-os alapbéremelésen túlmenően további alapbéremelésben részesüljenek a munkavállalók.

Indokaink között kiemelten szerepelt az eddig is már ijesztő méreteket öltő és a folyamatos termelés gátjává váló szakember hiány, valamint a szociális hozzájárulási járulék csökkenéséből keletkező kb. 1 mrd Ft alapbéresítése.

A munkáltató 2017. május 24-én átadott anyaga a többszöri ígérgetések ellenére sem tartalmaz a 2017. évre anyagi többletjuttatást, sőt köszönő viszonyban sincs sem a Vasas Szakszervezet 15.000 Ft/hó alapbér fejlesztési javaslatával, sem a Dunaferr Ifjúsági Szervezet által javasolt egyösszegű 400 eFt/fő anyagi juttatási elképzelésével.

Röviden szólva: „Nem ilyen lovat akartunk!”

Tájékoztatásul közöljük, hogy a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöksége és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezetői 2017. május 29-én zártkörű egyeztetésen úgy döntöttek, hogy 2017. június 1-én 9 órától a két döntést hozó testület együttes ülésen vitatja meg azokat a további teendőket és feladatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a munkavállalók még ebben az évben anyagi többletjuttatást kapjanak.

Jelen tájékoztatóval kezelni kívánjuk azt a nagyfokú és általunk is jogosnak tartott elégedetlenséget, amelynek során céltáblának azt a Vasas Szakszervezetet tekintik, amely ha szükséges kompromisszumok árán is, de soha nem adta fel azt a célkitűzését, 2017-ben minden munkavállaló további anyagi megbecsülésben részesülhessen.

Céljaink megvalósításához elengedhetetlennek tartjuk a munkavállalók és az őket képviselő szakszervezetek egységét, összefogását közös céljaink megvalósításában, mert egység nélkül kudarcra vagyunk ítélve.

HAJRÁ VASAS!

Dunaújváros, 2017. május 30.

Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség
Elnöksége