Demonstráció a rabszolgatörvény javaslat ellen

Neked mindegy? Ha nem, gyere velünk!

Kedves Munkavállalók!

Előttetek is közismert, hogy a 2012. július 1-én hatályba lépett Munka Törvénykönyv számos ponton csorbította mind a munkavállalók, mind a szakszervezetek, mind az üzemi tanácsok jogait. A politikai hatalom ámokfutása folytatódik és két „vállalkozó szellemű” képviselőre bízták, hogy az autóipari munkáltatói lobby nyomására olyan törvényjavaslatot nyújtsanak be, amelyek KSZ kötésével kapcsolatos szakszervezeti jogot törölnének el és 25 %-kal megnövelnék az éves munkaidőkeretet. Tennék ezt úgy, hogy ezzel párhuzamosan - igaz KSZ-ben rögzítve - 3 éves munkaidő keretet kívánnak bevezetni. ÉVI 400 ÓRA TÚLÓRA!! AKAROD???

A TÖRVÉNYJAVASLAT ELFOGADHATATLAN, ARRÓL TÁRGYALNI IS FELESLEGES, A TÖRVÉNYJAVASLATOT VISSZA KELL VONATNI!!!

A szakszervezetnek és a munkavállalók tömegének demonstratív jelleggel hangsúlyozni kell a kormány felé, hogy ez a törvényjavaslat elfogadhatatlan. Az erőnket most demonstrációval kell bemutatni. Meg kell mutatnunk, egységesek vagyunk abban, hogy az amúgy is nagyon rossz Munka Törvénykönyvét nem engedjük a munkavállalók további kizsákmányolása érdekében módosíttatni.

Kedves Munkatársak!

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség felkéri a munkavállalókat arra, hogy mi Dunaferr-esek is fejezzük ki elégedetlenségünket. A demonstráció gyülekező helye Budapesten 2018. december 8-án 10-11 óra között a képviselői irodaház előtt lesz, a Jászai Mari téren. A demonstráló tömeg 11 órakor indul a Szent István körút- Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon a Parlament elé. Az itt felállított színpadon hangzanak el a hozzászólások. A hozzászólások kb. 1-1,5 óráig fognak tartani. A demonstrációt követően kb. 14 óra körüli időpontban kerül sor a hazautazásra.

Gyülekező: 2018. dec. 8. 8.25-8.40 óra között
Helye: Béke tér az uszoda felöli oldal parkoló vagy a buszmegálló
Indulás: 2018. dec. 8. 8.45 órakor!!! Pontos legyél!

Gyertek a Vasassal, mutassuk meg a Dunaferr-esek erejét.

Szaktársi üdvözlettel:
Mucsi Zoltán
elnök