Szeretnél népi ülnök lenni?

Kedves Dunaferr-es Kolléga!

Ezúton tájékoztatlak, hogy a Magyar Köztársaság Elnöke a 2019. évi bírósági ülnökválasztást 2019. március 7.- 2019. április 30. közé eső időtartamra tűzte ki.

Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése az Országos Bírósági Hivatal elnöke által közzétett adatok alapján a Székesfehérvári Törvényszékre 1 fő törvényszéki ülnököt, 3 fő fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró ülnököt, a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra (Székesfehérvár) 7 fő munkajogi perben eljáró ülnököt, a Dunaújvárosi Járásbíróságra 10 fő fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró ülnököt választhat meg.

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetségnek jelölési joga van a közigazgatási és munkaügyi bíróság ülnöki feladatainak ellátására jelentkező személyek vonatkozásában.

Fontos határidő: Ha valaki szeretne ülnöki feladatokat ellátni, akkor kérem, hogy a mellékelten csatolt formanyomtatványokat 2019. április 5-ig juttassa el szövetségünk irodájába annak érdekében, hogy azokat aláírás után az előírt határidőre a hivatal részére eljuttathassuk. A jelentkezéssel együtt csatolni kell a büntetlen előéletet igazoló hatósági (erkölcsi) bizonyítványt. Az erkölcsi bizonyítvány beszerzése ingyenes, és azt a legcélszerűbb ügyfélkapun keresztül beszerezni.

Az ülnökök a megbízatásuk időtartama alatt nem lehetnek tagjai pártnak és politikai tevékenységet sem folytathatnak. Ide tartozik az önkormányzati képviselő tagság is. Nem minősül politikai tevékenységnek a munkavállalói érdekvédelmi szervezetben való részvétel.

A megválasztott ülnököt a bíróság elnöke a megjelenés előtt legalább egy hónappal értesíti a bíróság munkájában való részvételről. Az ülnököt a munkából való távolmaradás idejére távolléti díj illeti meg.

Dokumentumok
Tájékoztató A bírósági ülnökök jogai és kötelezettségei Bírósági ülnökké jelölés
Bírósági ülnökké jelölés
fiatalkorúak büntető ügyében eljáró bíróságra
Bírósági ülnökké jelölés közigazgatási és munkaügyi bíróságra Nyilatkozat
bírósági ülnökké jelölés elfogadásáról

Szaktársi üdvözlettel:

Mucsi Zoltán
elnök