Összefoglaló az országos Vasas Szakszervezeti Szövetség 2019. I. negyedévi főbb érdekvédelmi-érdekképviseleti tevékenységéről

Hírek, események  - 2019. első negyedév

A 2018. év utolsó kormányzati bejelentése volt december 30.-án, hogy 2019-ben és 2020-ban is, 8–8 százalékos emelés lesz a minimálbér és a garantált bérminimum tekintetében is. Így a minimálbér összege 2019. január 1-től 149 ezer forintra, a garantált bérminimum 195 ezer forintra nőt. 2020-ra pedig a minimálbér összege 161 ezer forintra, a garantált bérminimumé 210 600 forintra emelkedik majd. A háromoldalú tárgyalásokon (kormány, munkaadók, szakszervezetek) a Magyar Szakszervezeti Szövetség mindvégig ragaszkodott a kétszámjegyű emeléshez, ezért a MaSZSZ elnöke nem írta alá a megállapodást.

Szintén az előző év végi események folytatásaként, a Magyar Szakszervezeti Szövetség székházában, karácsony előtt megalakult operatív munkacsoport, január 2-án délután tartott ülésén négypontos követeléslistát fogalmazott meg:

  1. Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!

  2. Emeljék a minimálbért legalább két számjegyű mértékben, állítsák vissza a cafetériát, rendezzék a közszféra béreit!

  3. Követeljük a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést a dolgozókat érintő törvények módosításánál!

  4. Követeljük egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozásának követelményeit, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig.

A Munka Törvénykönyvének 2019. január 1-től érvényes módosításával („rabszolgatörvény”) 2019. január 1-től kezdve éves 400 óra túlórakeretre, és akár hároméves elszámolási időszak bevezetésére is lehetősége van a munkáltatóknak. A törvény elutasítottsága hatalmas, és ennek kapcsán több tüntetés is volt már 2018. decembertől kezdődően.

A kora nyári parlamenti ülésszakon elfogadott és kihirdetett személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint lényeges – a munkavállalókat hátrányosan érintő - változások következtek be a 2019. évi cafetéria juttatások tekintetében is.

Ezek a kormányzati intézkedések, jogi szabályozások úgy léptek életbe, hogy az érintettekkel nem történt előzetes egyeztetés.

Ennek jegyében indult a 2019-es év, folytatódtak a szakszervezeti tiltakozások, és elkezdődött (több helyen folytatódott) az egyeztetés a bérekről.

2019. JANUÁR

1-jén életbe lépett tehát a fenti minimálbér és garantált bérminimum, valamint az új cafeteria szabályok és a „rabszolgatörvény”.
A Vasas Önsegélyező Pénztár tagdíja, a Küldöttközgyűlés korábbi döntése alapján, 200,- Ft/fő/hó mértékűre változott. Ezt legelőször a 2019. februári tagdíjutalásnál kell figyelembe venni.

4-5-én Folytatódott a tiltakozás a „rabszolgytörvény” miatt, és januárra sikerült több városba is demonstrációt szervezni: 4-én Csornán, Kapuváron, Pápán és Szombathelyen voltak félpályás útlezárások, 5-én, szombaton pedig a budapesti nagy demonstrációval párhuzamosan Debrecenben, Komlón és Nyíregyházán szerveztek tüntetést, útlezárást a helyiek. A szombati fővárosi rendezvény résztvevői a Hősök terén gyülekeztek, és onnan vonulnak a Kossuth térre. Ennek a tüntetésnek az előkészítése szakszervezeti oldalról a 16 szakszervezetet tömörítő Országos Sztrájk-előkészítő és Demonstrációszervező Bizottságban történt, ehhez csatlakoztak a civilek és a pártok képviselői.

19-én Az „Álljon le az ország!! jelszó alatt egy időben tüntetett Magyarország mind a tizenkilenc megyéje és a külhoni magyarság a rabszolgatörvény, a munkavállalók növekvő kiszolgáltatottsága ellen, a méltányos munkafeltételekért és bérekért!

31-én A magyar állam 20%-os tulajdonrészt vásárolt több mint 30 millió euróért az Ózdi Acélműben a jelenlegi tulajdonos német Max Aicher-csoporttól. A többségi tulajdonos 60 millió euró értékű technológiai beruházást, eszközbeszerzést hajt végre annak érdekében, hogy az Ózdi Acélművek magasabb színvonalon, komplexebb termékekkel, jobb hatékonysággal lássa el feladatát. Mivel ehhez szakemberekre van szükség, így még novemberben átlag feletti béremelést hajtottak végre az ÓAM Kft.-nél.

FEBRUÁR

6-án Ülésezett a Vasas Önsegélyező Pénztár igazgatótanácsa. Az IT tagjai megvitatták a Pénztár 2018. IV. negyedévi gazdálkodását, elkezdték az előkészületeket a májusi Küldöttközgyűléshez, ahol fő napi rend lesz az új tisztségviselők megválasztása, és a Pénztár 20 éves fennállásának megünneplése.

11-én Dr. Kiss Bettina képzést tartott a Vasas tisztségviselői részére a 2019. január 1-től hatályos Mt. változásokról, ahol beszélt a megváltozott munkajogi szabályok gyakorlati alkalmazásának lehetőségeiről.

12-én A Vasas székházban tartotta évindító ülését a Vasas Nőbizottsága, ahol a tagok meghallgatták a Vasas elnökségének tájékoztatóját a Szövetség 2019. évi legfontosabb érdekvédelmi-érdekképviseleti feladatairól, a tagszervezési tevékenységéről, a TPI iroda működéséről, az idénre tervezett oktatásokról és rendezvényekről, a kongresszusi előkészületekről. Elfogadták a Nőbizottság 2019. évi munka- és üléstervét és előkészítették a májusi balatonalmádi képzésüket. A jelenlévő kolléganők beszámoltak az egyes munkáltatóknál lévő helyzetről, a demonstrációkon való részvételről, bértárgyalások helyzetéről.

15-én A tavalyi évet követően 2019-ben is kétszámjegyű, átlagosan 13 százalékos béremelés lesz a Dunaferr Társaságcsoportnál, számolt be a helyi szövetség elnöke, . Minden munkavállaló 25.000,- Ft havi alapbérfejlesztésben részesül, és ezen felül további, átlagosan 6,25 %-os differenciált bérfejlesztésre is sor kerül. A 13 százalékos átlagos alapbérfejlesztés 2019. január 1-től visszamenőleges hatállyal érvényes. A béren felüli juttatások területén a munkáltató részben kompenzálja a szja emelésből eredő, a munkavállalókat terhelő többlet adóterheket. A megszüntetett étkezési utalvány helyett év végi pulykapénz kerül bevezetésre, és iskola kezdési támogatást is biztosít a vállalat.

19-én Ülésezett a Vasas Választmánya, ahol felkészültek a Magyar Szakszervezeti Szövetség tisztújító kongresszusára, meghallgatták az elnök és alelnök jelöltek elképzeléseit a konföderációval kapcsolatosan.

21-én Megrendezésre került a MaSZSZ II. Kongresszusa, ahol elfogadták a vezetőség beszámolóját és a következő ciklusra szóló programot, valamint ismét elnöknek választották Kordás Lászlót és újra a konföderáció alelnöke lett Székely Tamás.

28-án Sopronkövesden is megszületett a bérmegállapodás, az Autoliv Kft. vezetése és a helyi Vasas alapszervezet képviselői aláírták a szerződést, amely kimondja, hogy a direkt és indirekt fizikai állománynál is 30.000 forintos alapbér emelést hajt végre a cég. Ezen felül nyaralási-, valamint jelenléti bónusz bevezetéséről is döntöttek. Így körülbelül 16 százalékos bérfejlesztési csomagról beszélhetünk a 2400 főt foglalkoztató biztonságiöv-gyárban. A megállapodás tartalmaz egy országosan még valószínűleg egyedülálló kitételt is, miszerint az Mt. idei módosításait („rabszolgatörvény”) nem fogja alkalmazni a cég.

MÁRCIUS

4-én A Wescast Zrt. oroszlányi gyárában a 2019. évi bérfejlesztésekkel kapcsolatos eredménytelen tárgyalásokat követően a munkavállalók a sztrájkbizottság megalakítása mellett döntöttek. Ezzel egyidőben kinyilvánították azt is, hogy folytatják a tárgyalásokat a Wescast Zrt. vezetőségével az ez évi bérfejlesztésekről, amely előmozdítása érdekében – ha szükséges - a nyomásgyakorlás eszközével is élni fognak. Ezt követően 6-án, szerdán 9-11 óra között sztrájkoltak a Wescast Hungary Autóipari Zrt. munkásai. Mivel az ezt követő tárgyalásokon sem született eredmény, így 12-én reggel 8 órától három napos sztrájkba kezdtek a dolgozók. Az akció eredményre vezetett, a Wescast Zrt. és a helyi Vasas alapszervezet megállapodott a 2019. évi béremelésről, márciustól 200 forinttal nő a dolgozók órabére. Így a sztrájk véget ért!

5-én A Vasas Szakszervezeti Szövetség, az ÓAM Kft. Vasas alapszervezet képviselői, volt munkatársak minden évben kegyelettel emlékeznek az 1990-ben az Ózdi Acélműben történt robbanás az áldozataira. A megemlékezők a beszédeikben felhívják a figyelmet a munkavédelem fontosságára, a szabályok betartására, hogy sehol ne érje munkahelyi baleset kollégáinkat, szaktársainkat.

7-én 100 éves a nők szavazati joga, ez volt a címe a Magyar Szakszervezeti Szövetség nőnapi konferenciájának, ahol B. Kádár Zsuzsanna adott kitekintést ennek történelmi hátterére. Ezután Böcskei Balázs számolt be a MaSZSZ Nőtagozatával közös online felmérésükről, melyből kiderült, hogy a kitöltő szakszervezeti tagok 75 százaléka értett egyet azzal, hogy a nemzetközi nőnap munkaszüneti nap legyen Magyarországon, 82 százalékuk hallott Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseiről, és leginkább, a teljes bölcsődei ellátás megvalósításával értenek egyet. A nap zárásaként pedig panelbeszélgetésre került sor képviselőnők részvételével, ahol azt boncolgatták mit is jelent ma nőnek lenni, mit ünneplünk ezen a napon.

8-án A világ negyedik legnagyobb autógumi-gyártójának veszprémi gyárában a Continentalban már október óta folyt bértárgyalás a helyi Vasas és a munkáltató között. Mivel ez nem vezetett eredményre, a munkáltató egyoldalúan emelt bért a dolgozóknak, akiknek a besorolási kategóriáit is egy gyors intézkedéssel megváltoztatta, így van aki 14, más pedig csak 2 százalékos béremelést kap. Ez hatalmas felháborodást váltott ki, sztrájkbizottság alakult és a szakszervezethez is tömegesen kezdtek el csatlakozni. A menedzsmentnek hét napja volt újra tárgyalni a béremeléseket. A helyi alapszervezet március 14-i közleménye szerint a maratoni tárgyalások végén aznap megállapodás született, mely szerint feláll egy közös munkacsoport, hogy szakmai szempontok alapján, átlátható módon történhessenek a kategória módosítások, így a Vasas helyi szervezetének lehetősége lesz auditálni, felülvizsgálni a bérbesorolásokat. Ez fontos lépés az átlátható és igazságos bérezés irányába. A pontos részletszabályok kidolgozása még folyamatban van.

 

Suzuki hírek:

Február elején arról értesültünk, hogy azonnali hatállyal elbocsátották az esztergomi Suzuki gyárból azt a dolgozót, aki az újonnan alakuló alapszervezet titkára lett volna. A helyi Vasas alapszervezet az esztergomi Suzuki parkolójában alakult meg, mielőtt azonban a Vasas jogászai és a helyi dolgozók megszövegezték és a menedzsmentnek elküldték az alapszervezet megalakulását bejelentő értesítést, az alapszervezeti titkárnak választott férfit behívatta a vezetés, és közölték vele, azonnali hatállyal elbocsátják a gyárból. A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint jogellenesen bocsátották el a tisztségviselőt, ezért jogi útra terelte az ügyet, de nem zárkózott el a munkáltatóval való tárgyalásoktól sem.

Ezután, a Suzukiban dolgozók közül egyre többen keresték meg a Vasast belépési szándékkal. Akciót is szerveztünk február 20-ára. 900 belépési nyilatkozatot osztott szét a Vasas csapata a Suzuki gyár előtt, A dolgozók pozitívak voltak, többen mondták, hogy régóta várták a szakszervezet létrehozását.

A Suzuki február 22.-i közleménye szerint idén 18%-os bérfejlesztést hajtanak végre a gyárban. Erről a japán vállalat vezetése az általa tárgyalópartnernek tekintett Üzemi Tanáccsal folytatott tárgyalásokat. A Vasas örült a béremelésnek, és bízik benne, hogy az esztergomi gyár immár megalakult alapszervezetével is ki tudnak előbb-utóbb egy normális munkaviszonyt alakítani.

Március 3-án nagy érdeklődés mellett taggyűlést tartott a Suzuki Vasas alapszervezete, melyen részt vett a Vasas elnöksége. Ezután kinyilvánították, hogy közösen folytatjuk és nem állunk meg mindaddig, amíg nem érjük el a célokat, amelyekért a Vasashoz csatlakoztak. Nem fognak könnyen és gyorsan jönni a sikerek, de ha kitartóan megyünk előre az úton, nem állhat utunkba megfélemlítés, ármánykodás, nem állíthatnak meg ostobák és tisztességtelenek.

Az eddigi történésekből jól látható, hogy a munkavállalói öntudat kezd ébredezni. A dolgozók rájöttek, hogy érdekeik érvényesítéséhez össze kell fogniuk és együtt fellépni. Ez leginkább a szakszervezet keretei között lehetséges, ezért egyre több a belépő a meglévő szervezetekbe és sok helyről érkezett igény új szervezet alakítása iránt is. Bár korábban is alakultak sztrájkbizottságok, és olykor a munkabeszüntetésre is sor került, tavaly december óta kicsit felpörögtek az események. Ez egyrészről nagyon jó és támogatható, de a lehetőségek leginkább a munkaerőhiányos helyzet fennállásáig, valamint a gazdaság jó teljesítményének határáig terjednek. Arra is figyelni kell, hogy sok helyen a munkavállalók a tűrőképességük határán vannak, nem szabad fejjel menni a falnak. A jogérvényesítésnek megvannak a szabályai, amit mindenképpen szükséges betartani. A szakszervezet tud igazi segítséget adni a sikeres és eredményes fellépéshez. A szervezettség a legfontosabb egy tárgyalási pozícióban. Minél több tagot képvisel a munkavállalói oldal tárgyalócsapata, annál nagyobb az érdekérvényesítőképessége. Szerveződjetek, lépjetek be a szakszervezetbe!

Ezúton gratulálunk minden sikeres akcióhoz, a bátor és fegyelmezett munkavállalóknak, szakszervezeti tisztségviselőinknek!

Bővebb információt találhattok a házunk táján történtekről, valamint szolgáltatásainkról a honlapunkon www.vasasok.hu és facebook oldalunkon https://www.facebook.com/vasasok/
 

Továbbra is várjuk a hírlevéllel kapcsolatos ötleteiteket, javaslataitokat! vasasok@vasasok.hu