Félpályás forgalomlassítás Székesfehérváron

A Magyar Szakszervezeti Szövetség felhívására a Munka Törvénykönyve érdekegyeztetés nélküli módosításának visszavonásáért és a szakszervezetek négy pontos követelésének teljesítése érdekében Fejér megyében, Székesfehérváron 2019. január 19-én délután a megye szakszervezetei félpályás forgalomlassítási akciót szerveznek.

A demonstráció a Szárcsa u. 19-től a Vadibolya étterem közötti 63. sz. útszakaszon lesz rendőri biztosítás mellett.

Gyülekező: 2019. január 19. 13.30 órától a Vadibolya étterem melletti sóderes parkolóban.

A demonstráció 14 órakor kezdődik és 15.30 óráig tart.

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség az eddigi jelentkezések alapján 18 személygépkocsival vesz részt a demonstráción.
Azokat a szaktársakat, akik még nem jelentkeztek, de úgy gondolják ott a helyük, szívesen várjuk a gyülekező helyen.

Hangsúlyozni kívánom, A DEMONSTRÁCIÓ SZAKSZERVEZETI RENDEZVÉNY, EZÉRT A KÜLÖNBÖZŐ PÁRTOK ZÁSZLÓINAK ITT NINCS HELYE! Párt zászlót senki ne hozzon!!
 

A szakszervezetek négy pontos követelése:

1. Módosítsák a Munka Törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényt pedig vonja vissza a kormány.

2. Tisztességes megélhetést biztosító béreket, a cafetéria visszaállítását, a közszféra béreinek rendezését.

3. A sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést a dolgozókat érintő törvények módosításánál.

4. Rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozását, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozását, a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatását.

 
Hajrá MaSzSz, hajrá Vasas, hajrá Dunaferr Vasas!

Szaktársi üdvözlettel:

Mucsi Zoltán
elnök