ISD Dunaferr: a krízis - házon belülről

Állását kockáztatva nyilatkozott a post.factory hírblog dunaferres forrása, akinek szemüvegén át ezúttal a száraz tényeken túl a cégen belüli jelen krízishelyzetben uralkodó hangulatokra is fókuszálunk. Mindezt rövid, de lényeges – és általunk már korábban ismertetett antré után.

Dunaferr-ügyben egészen kis túlzással ötpercenként változnak a csapásirányok. Hol szimbolikusan, hol sorsdöntően. Ember legyen a talpán, aki lépést tud tartani a történéssekkel. Márpedig kell, sőt kötelező mindenkinek, merthogy a dunaújvárosi vasgyár az ország GDP-jének bő egy százalékát termeli, a város kasszájába tőlük 3 milliárdnál is több landol iparűzési adó címszóval, és mindemellett a térség legnagyobb foglalkoztatójáról beszélünk. A város, de többet mondunk: az ország sorsa függ a komplexumon.

Mellékszál, de fontos mellékszál az is, hogy a vasmű teherszállítása leginkább vízen és vasúton bonyolódik, ez utóbbi az érintett társaság bevételének 14-18%-át jelenti a dunaújvárosi vasmű. (A korábban létező MAHART forgalmának pedig 60, sőt 65%-át generálta a Dunaferr). Akármilyen aspektusból közelítjük meg a jelenleg orosz-ukrán tulajdonú céget, világos: szükség van rá – bárki kezében is a kassza kulcsa.

Tovább olvasom