A Dunaferr-es Vasasok ismét segítettek

A Dunaújvárosi Hírlap 2014. október 20-i számában bemutatta a baracsi illetőségű Dénes család szomorú sorsát. A családnak tavaly november 11-én leégett a ház teljes tetőszerkezete, amellyel szerencsétlen módon párosult, hogy a tűzvészt megelőzően a ház biztosítása is megszűnt. Akkor többen ígértek segítséget a családnak, azonban a tetőszerkezet felújítása az anyagi eszközök hiánya miatt még el sem kezdődhetett. Közeleg a tél és három gyermekes család - ahol a szülőknek jelenleg nincs állandó kereseti forrásuk - fedél nélkül maradhatnak.

 

A szolidaritás igen szép példájának köszönhetően a Dunaújvárosi Hírlap a cikk megírásán túlmenően felkarolta a család ügyét és szolidaritási gyűjtést kezdeményezett.

Dunaújváros önkormányzati képviselői, dunaújvárosi kisvállalkozások, Baracs község önkormányzati képviselői a felhívásra azonnal megmozdultak és konkrét anyagi támogatással segítik a családot annak érdekében, hogy a tetőszerkezet elkészülhessen.

Szövetségünket is megkereste a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgató főszerkesztője, Várkonyi Zsolt, akinek hívó szavára a SZT tagjai egyöntetűen úgy döntöttek, hogy szövetségünk 50.000,- Ft azonnali szolidaritási
támogatásban részesíti a szerencsétlenül járt családot. Emellett Győri Gábor és Mucsi Zoltán egyénileg további 10-10.000 Ft-ot adott át támogatásként.

Szövetségünk ismét tanú bizonyságát adta annak, hogy érdekvédelmi munkája mellett a szolidaritást is kiemelt fontosságúnak tartja.