Tájékoztató

Tisztelt Munkavállalók!
 
A munkáltató 2019. október 29-én adott tájékoztatást a csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó munkaügyi központ felé tett szándékbejelentéséről.

További tájékoztatást a munkáltatóval történő konzultációt követően tudunk adni.

Elnökség

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség vezető tisztségviselőinek választása

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség 2019. szeptember 24-én tartotta tisztújító ülését. Győri Gábor alelnök szóban kiegészítette a 2014-2019-es évről szóló beszámolót.
Ezt követően a szakszervezeti tagok küldöttei megválasztották elnöknek Molnár Lászlót, alelnöknek Győri Gábort és Hegedüs Lászlót.
A Felügyelő Bizottság tagjainak Csapó Józsefet, Gallai Gábort és Tóth Zoltánnét, póttagnak Simon Rozáliát.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk.

Az ISD Dunaferr Zrt. alapszervezete tisztújító küldöttértekezletet tartott

Molnár László elnök a 2014-2019. évek időszakáról szóbeli kiegészítést
tett a kiadott beszámolóhoz.

A beszámoló elfogadását követően a küldöttek elnököt és alelnököt
választottak. Az ISD Dunaferr Zrt. alapszervezetének elnökének Hegedüs
Lászlót, elnökhelyettesének Eszenyi Andrást választották meg.

Munkájukhoz ezúton is sok sikert kívánunk.

 

 

 

 

A nemzetközi helyzet fokozódik

Vigyázó szemeteket Kassára vessétek

A kassai acélműben marad a négynapos munkahét


A 12 ezer embert foglalkoztató kassai U. S. Steel acélmű dolgozói e hónapban még biztosan egy nappal rövidebb munkahétre számíthatnak. A cégvezetés szerint azonban a négynapos munkahét, amely miatt csökkent a dolgozók fizetése, akár több hónapig is maradhat.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy fenntartsuk a jelenlegi foglalkoztatottságot, az acéliparban azonban napról napra rosszabb a helyzet. Már az idei első negyedév is rosszra sikeredett, és az év hátralevő részére sem bizakodunk látványosabb javulásban” – nyilatkozta kedden James E. Bruno, a kassai acélmű elnöke, miután találkozott Peter Žiga gazdasági miniszterrel. Az acélmű elnöke ezért úgy látja, hogy a rövidített munkahét több hónapig is eltarthat. Hogy pontosan meddig, arra azonban nem válaszolt. A szakszervezettel egyelőre júniusban szeretnének megegyezni.

„Az európai acélipar nincs könnyű helyzetben, épp ezért értékeljük a U. S. Steel igyekezetét, hogy fenntartsa a foglalkoztatottságot. A cégvezetéssel arról tárgyaltunk, hogy a kormány miben segíthetné őket”
– nyilatkozta Žiga.

„Az alkalmazottak azért a munkanapért, amelyen otthon maradnak, a bérük 70 százalékát kapják meg” – nyilatkozta Ján Bača, a társaság szóvivője. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak nagyjából 6 százalékkal alacsonyabb fizetésre számíthatnak a rövidített munkahét miatt. A társaságnál a dolgozói munkakörökben tavaly 1746 euró volt a bruttó átlagfizetés. Bača szerint a csökkentés megtakarítást jelent a cégnek, ugyanakkor ezzel elkerülhetők az elbocsátások. „Eredetileg abban egyeztünk meg, hogy a rövidített munkahét csak májusra lesz érvényes” – nyilatkozta még április végén Juraj Varga, a Kovo U. S. Steel Košice szakszervezet elnöke. Az acélműben jelenleg sztrájkkészültség van, mivel a szakszervezet kilenc fordulót követően sem tudott megegyezni a cégvezetéssel a kollektív szerződés bérkiegészítéséről. (TASR, mi)

Forrás: ujszo.com

üdvözlettel:

Mucsi Zoltán
elnök