"Íróasztal mellett ülnek jó emberek, Jót akarnak tenni, ez nem vitás."

Városüzemeltetési és Beruházási Osztály
Markóth Béla úr

Tisztelt Markóth Béla osztályvezető Úr!

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökeként azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy szíveskedjen mielőbbi intézkedést tenni annak érdekében, hogy a Dunaferr Társaságcsoport kerékpárral közlekedő munkavállalói a Béke tér és a Vasmű út között a Hunyadi János utcában a kerékpáros forgalomra kijelölt kerékpárúton biztonságosan közlekedhessenek.

Tényállás:
A jó időre tekintettel nagyon sok munkavállaló kerékpárral jár dolgozni és közülük sokan a fentiekben említett kerékpár utat kötelesek igénybe venni, különös tekintettel arra, hogy a KRESZ rendelkezései szerint a közúton nem közlekedhetnek.

Több munkavállaló arról panaszkodott, hogy a kijelölt kerékpárúton a biztonságos közlekedést a kerékpárútra benyúló növényzet - fák, bokrok, ágak, stb.- nagymértékben akadályozzák.

Ezúton kérem intézkedését a kerékpárút biztonságossá tétele érdekében, különös tekintettel arra, hogy a kerékpárútra benyúló akadályok miatt -különösen szembejövő kerékpáros forgalom esetén - könnyen úti baleset történhet. Úgy gondolom, Önnek és a városvezetésnek sem áll érdekében, hogy bármely Vasműs munkavállaló, vagy városlakó megsérüljön.

Tájékoztatom, hogy jelen levelemet az ISD Dunaferr Zrt. biztonsági és védelmi igazgatójának is megküldtem.

Szíves válaszát, de különösen mielőbbi intézkedését várom.


Dunaújváros, 2018. június 7.

Üdvözlettel:
Mucsi Zoltán
Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség
elnök