Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség - KULTÚRA

hvg.hu RSS

hvg.hu RSS
 1. Jönnek az állami pénzzel megtámogatott történelmi filmek
  Interjút adott Gulyás Gergely miniszter, innen tudjuk, mi jön a mozikba majd valamikor. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Heller Ágnesről is beszélt, szerinte a filozófus természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege.
 2. Bánovits Vivianne: Az okmányirodában mondták meg, hogy nem ez a nevem
  Tehetségesek, öntudatosak, karakteresek és szépek. Cikksorozatunkban bemutatjuk azokat a huszonéves színésznőket, akikre felfigyelhettünk már filmekben vagy tévésorozatokban. Húsz feltörekvő színésznőnek szegeztük neki ugyanazokat a kérdéseket, és mozgóképes tapasztalataik alapján sorba rendezve mutatjuk be őket hétről hétre.
 3. Szeptemberben indul A mi kis falunk új évada, előzetes is jött hozzá
  Folytatódik Pajkaszeg lakóinak története az RTL-en.
 4. Szülinapi meglepetés: itt egy új Madonna-dal
 5. 12 fontos szerep a 75 éves Robert De Niro karrierjéből
  Számtalanszor volt már hűvös gengszter, később szigorú apósjelölt, aztán vígjátéksztár. Manapság leginkább Trumpot kritizálja. 75 éves Robert De Niro.
 6. Ezek a színésznők keresnek a legjobban
  A tavalyi első helyezett Emma Stone-nak most nem sikerült 10 millió dollárnál többet keresnie.
 7. Nem Aretha Franklin fotóját tette be a halálhíréhez a Fox News
  Két fotót is felhasználtak, az egyiken nem Aretha Franklin volt látható, és még a magyarázkodásuk sem stimmelt.
 8. Itt van végre a Ruben Brandt izgalmas, magyar nyelvű trélere
  Közel három éven át készült Milorad Krstic Ezüst Medve-díjas animációs akció-thrillere.
 9. Megdöbbentő videó a csernobili szellemvárosról – mindez egy új klipben
 10. „Az ellenforradalmi összeesküvés gócává akarták tenni a Magyar Nemzet szerkesztőségét”
  Több hónapos kihagyás után, riasztóan fülsértő hangnemváltással, önnön múltja megbélyegzésével jelentkezett be régi olvasóinál a Magyar Nemzet – 1957-ben.
 11. Visszatértek a Szigetre a magyarok – ilyen volt a fesztivál 2018-ban
  Két napja ért véget az idei Sziget Fesztivál, Magyarország, sőt a régió egyik legjelentősebb kulturális fenoménja, kulturális brandje, legerősebb könnyűkulturális és turisztikai vállalkozása – ilyenkor szokásos az esemény és a termék súlyának, történetének, kontextusának, miegymásnak megfelelően értékelni, hogy mi merre mennyi. Íme, a hvg.hu idei megfejtése!
 12. Iggy Pop megismételte Andy Warhol ikonikus hamburgerevését
 13. Nagy sikert arat a magyar produkció az Edinburgh-i Fesztiválon
  A Recirquel darabja telt házzal fut a Fringe-en.
 14. Denzel Washingtont minden sarokra!
  A nyolcvanas években futó tévésorozat alapján készült A védelmező második részében az egyik legnépszerűbb aktív amerikai színész megint megnyomkodja kvarcóráját, és mindent elintéz. Csak azokat a beleket nem képes visszatömködni a gonoszokba, amelyeket intézkedés közben kiontott. De mindenre ő sem lehet képes. Kritika.
 15. A rock and rollban nincsenek szabályok – búcsú a Szigettől
  Az Arctic Monkeys valamennyire kiköszörülte a pár évvel ezelőtti, VOLT fesztiválos csorbát, a War On Drugs pedig bebizonyította, hogy élőben is csodálatos zenekar. Közben ronggyá áztunk, de sebaj.
 16. „A 29 évünket gyakorlatilag 2 perc alatt felülírta" – videó az Animal Cannibalsszel
  Ricsipí és Qka MC annak ellenére is helyén kezeli a hirtelen jött sikert, hogy Kate McKinnonnak köszönhetően az utóbbi másfél hétben talán többen ismerték meg az Animal Cannibals nevét világszerte, mint az elmúlt 29 évben összesen. A legnagyobb szakmai elismerésnek azt tartják, hogy a legendás hiphopzenekar, a The Roots játszotta el a Yozsefvárost. A két MC-vel a Szigeten interjúztunk.
 17. A gender szak megszüntetése ellen tiltakozott a fiatal magyar rendezőnő a Szarajevói Filmfesztiválon
  Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje a Szarajevói Filmfesztiválon indul. A rendezőnő a vetítés előtt alkalmat kapott pár szót szólni – a gender szak betiltása ellen tiltakozott, és kiált a gondolat- és kutatásszabadság szükségessége mellett.
 18. Nincs pénz az Eurovízióra Izraelben
  Finanszírozási problémák miatt veszélybe került a 2019-es izraeli rendezés, miután a kormány és a közmédia egymásra mutogatott az Eurovízió dalverseny várható költségei miatt.
 19. Kenyérre kente Shawn Mendes a tiniket a Szigeten
  Tíz, de talán még öt évvel ezelőtt is elképzelhetetlen lett volna, hogy egy nettó tinipopsztár koncertezzen a Sziget Fesztiválon. Most ezt is kipipálhattuk.
 20. Zár a Sziget: soha rosszabb finálét!
  Kész, vége, ennyi volt – de a befejezésre sem lehet panasz. Skandináv beborulás, sarkköri majmok, nagyvárosi etno punk és tunéziai posztindusztriális rock a tálcán.

Keresés