hvg.hu RSS

hvg.hu RSS
 1. ifj. Vidnyánszky Attila: Boldognak lenni nem szégyen
  Hogyan látják a világot azok a tehetséges huszonéves színészek, akikből a következő évtizedek Latinovits Zoltánja vagy Elek Ference lehet? Arcukat filmekből és tévésorozatokból ismerhetjük, néhányuknak nagy számú rajongótáboruk is van már. Érzékenyek, sármosak és enigmatikusak – őket mutattuk be közelebbről az elmúlt hetekben. Listánk első helyezettje ifj. Vidnyánszky Attila, korosztálya legtehetségesebb színésze, aki már húszévesen elvitt egy milliárdos mozifilmet a hátán, az Aranyélet második évadának a lelke volt, és a legjobb dolog lehetett volna A Viszkisben.
 2. A vérontás megállítását sürgette e pápa Urbi et Orbi üzenetében
  A vérontás, a fegyveres konfliktusok és az éhínség megállítását kérte Ferenc pápa a világtól húsvétvasárnapi Urbi és Orbi üzenetében, hagyományos ünnepi miséje után.
 3. Horgas Eszter: Harminc százalékkal nagyobb a tüdőm, mint az átlagembernek
  A fuvolázás kemény fizikai munka, és nemcsak a lélekre, a testre is hat.
 4. A magyar írók harmada online egyáltalán nem kommunikál a rajongókkal
  A HVG körképéből kiderült az is, hogy azoknak az íróknak a többsége, akik viszont fontosnak tartják jelenlétüket a neten, honlapjaikról átköltöztek a Facebookra.
 5. Átalakítja műsorrendjét az RTL
  Megváltozik a Barátok Közt, a Fókusz, a XXI. Század és a Doktor Murphy kezdési ideje is.
 6. Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű?
  A Fidesz nemzetpolitikája eddig óvatos volt, gesztusokat is tett a szomszédos nemzeteknek, de az új Trianon-emlékmű a területi alapú irredentizmust készül hirdetni. Vélemény.
 7. Egy „szellemileg is tisztán tartott” kulthely, amely „sziget az általános tahóságban”
  Évszázadnál hosszabb ideje „szellemes” hely a sok nevet megért Andrássy út egyik sarokháza, ahol egykoron a Japán kávéház törzsközönsége időzött, ma patinás könyvkereskedésként népszerű.
 8. Visszakövetelik a Mona Lisát? Francia-olasz minikrízist okozott a Leonardo-évforduló
  Kinek a zsenije? A mester halálának 500. évfordulóján a legnagyobb kiállítást a Louvre szervezi, de sokáig kérdéses volt, kap-e ehhez képeket Olaszországból.
 9. Bejutott egy magyar vizsgafilm a cannes-i filmfesztiválra
  Moldovai Katalin Ahogy eddig című rendezői diplomafilmje meghívást kapott a május 14-én kezdődő 72. cannes-i fesztiválra.
 10. Snétberger Ferenc tanítványai most megmutatják, mit tudnak
 11. A történészektől bírálatot, az államtól 350 millió forintot kapnak a Turán-kutatók
  A Kurultáj szervezőinek és az MMA-elnök együtteseinek is jut állami pénz.
 12. „Egyetlen bolygónk van. Fontos lenne, hogy gondját viseljük”
  Rekordszámú, összesen 326 997 nevezés érkezett a világ 195 országából az év egyik legfontosabb fotós eseményére, az idei Sony World Photography nemzetközi fotópályázatra. A nyerteseket – a tíz professzionális kategória győzteseinek és döntőseinek névsorát – a londoni díjátadó gálán hirdették ki.
 13. Se Jégvarázs, se Mickey egér – Miért kihagyhatatlan az osztrák Familypark?
  A Familypark az a hely, ami menetrendszerűen, körülbelül másfél hetente egyszer feltűnik minden olyan Facebook-csoportban, fórumon, ahol szülők kérdezik egymástól, hogy hova érdemes elvinni a gyereket hétvégén, egy szülinapon vagy csupán minden ok nélkül, hirtelen felindulásból. Mi is elmentünk, és kipróbáltuk.
 14. Erdő Péter: Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is
  Az esztergom-budapesti érsek szerint a kereszténység nem lehet negatív fogalom.
 15. Nagy buli volt Bodrogi Gyula 85. születésnapja
  Mutatjuk a partifotókat.
 16. Ifj. Vidnyánszky vezényel a Platon Karataev legújabb klipjében
  A Platon Karataev idén ősszel adja ki második, Atoms című nagylemezét. Erről az első single az Ocean c. dal, melyhez klip is készült Dobos Emőke rendezésében és ifj. Vidnyánszky Attila szereplésével.
 17. Trianon-emlékmű: vita nélkül
  Elmaradt a vita a Trianon-emlékműről, így Trianonról is, állapítják meg szakértők az e heti HVG-ben.
 18. Az író, aki a saját díján elnevette magát
  Botránykeltő, bulvárceleb és az irodalmi szcéna elismert alakja. Az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, Karl Ove Knausgard úgy gondolja, minden írónak meg kell házasodnia, de senkinek sem kell hozzámennie egy íróhoz. Közelebbről megnéztük a nagyregényciklusát, amelyet a saját életközepi válsága inspirált.
 19. Hatalmas, meserészleteket ábrázoló festmény került egy józsefvárosi panelházra
  A Szigony utcai épületre a Szaffiból festettek fel részleteket. A városrész 100 millió forintot szánna arra, hogy még több ház falára kerüljenek hasonló alkotások.
 20. A Disney is bedob ötmilliót a Notre-Dame-ra
  A toronyőrt már sikerre vitték korábban.

Keresés