hvg.hu RSS

hvg.hu RSS
 1. Ez lesz az igazi A Dal, nem ami a tévében ment – új, műfaji fesztivál indul Budapesten
  For The Sake Of The Song címen egynapos minifesztivál rendeznek Budapesten, ahol a folkos, vagy a műfaj határvidékein alkotó magyar és külföldi előadók töltik meg bensőséges dalokkal az Akvárium termeit.
 2. Így lehet olcsóbb jegyhez jutni a Katonában karácsony előtt
  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is karácsonyi vásárral várják az érdeklődőket a Katona József Színházban és hagyományos jótékonysági akciójukban adakozásra kérik a nézőket.
 3. Kijött a John Lewis karácsonyi reklámjának dalához készített videó
  Az előadó az angol Elbow, a dal egy Beatles-átdolgozás
 4. Összeáll a Destiny's Child?
  Nem a madarak röptéből, hanem a tagok titokzatos Twitter-, és Instagram-üzeneteiből vélik kiolvasni a jövőt Beyoncé és csapata rajongói.
 5. Zenei menedzsereket és hangmérnököket fognak képezni a Debreceni Egyetemen
  Rockzenészeket is felkérnek majd előadást tartani.
 6. Akkora bírságot kapott a Magyar Hírlap kiadója, hogy a fal adja a másikat
  A Magyar Hírlap kiadóját egy kirekesztőnek ítélt írás miatt 150 ezer forintos, a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy TV médiaszolgáltatóját a reklámszabályok megsértése miatt 360 ezer forintos bírsággal sújtotta a Médiatanács.
 7. Hangolódjunk karácsonyra Mr. Bean sajátos betlehemezésével
 8. 2000 év után tett jóvá egy súlyos igazságtalanságot Róma
  A város vezetése rehabilitálta Publius Ovidius Naso ókori költőt, akit még Augustus császár száműzött a városból.
 9. Szombat esti láz: 40 éves a diszkókorszak nagy filmje (videó)
  1977. december 14-én mutatták be a Saturday Night Fevert, mely csúcsra járatta a diszkóőrületet.
 10. Közkinccsé válik a Robin Hood és a Dr. Dolittle
  Január 1-jétől szabadon felhasználhatóvá válnak a Robin Hood történetét is jegyző Evelyn Charles Vivian művei vagy a Dr. Dolittle írója, Hugh Lofting alkotásai is. A magyar szerzők közül például Czóbel Minka és Orczy Emma munkássága válik közkinccsé az újévtől.
 11. Bobafett is egy hátast dobott az új Star Wars-filmtől
  Mármint nem az eredeti trilógia fejvadász-karaktere, hanem a nemrég hazatérő magyar rapper, aki szerint Az utolsó Jedik azt jelentheti a mostani gyerekeknek, mint amit az idősebbeknek az eredeti trilógia jelentett évtizedekkel ezelőtt.
 12. Türelmetlen magával Kulka János
  A színművész a közeljövőben biztosan nem tér vissza.
 13. Egy lépéssel közelebb került az Oscar-díjhoz a Testről és lélekről
  Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása is szerepel a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes művek kilencesre szűkített listáján – jelentette be az amerikai filmakadémia péntekre virradóra Los Angelesben.
 14. 13 tuti könyv karácsonyra
  Kiváló kortárs magyar regények, vicces listákba szedett történelmi tények, illetve a magyar történelem legújabb feldolgozása, zenész életrajz és a maratoni futás pszichológiája – összeállításunkkal szeretnénk megkönnyíteni a választást a karácsonyi könyvkínálatból. Az biztos, hogy mi bármely könyvet szívesen látnánk a fa alatt.
 15. "Aki megír nekünk bármit a filmről, egy gayline-os oldalra megy a száma" – magukat viccesnek gondolva buziztak Balázsék
  2017-ben ott tartunk, hogy egy kereskedelmi rádió reggeli műsorában azzal lehet fenyegetni a trollokat (esetünkben a spoilerezőket), hogy ha rosszul viselkednek, egy meleg társkereső oldalra megy fel a telefonszámuk.
 16. "Úgy csókolóztunk, mint a tinik" – Mark Hamill remek sztorikat osztott meg a Star Wars-forgatásokról
  Megható és vicces interjút adott a Luke Skywalker szerepében az új Star Wars-részben is feltűnő Mark Hamill, aki beszélt arról, hogyan lett a vonzódásból barátság Carrie Fisherrel, és hogy miért nem tetszett neki Az utolsó Jedik forgatókönyve.
 17. Cseke Péter marad a kecskeméti színház élén
  Az ítészek úgy látják, az igazgató célkitűzése és törekvése arra irányul, hogy a kecskeméti Katona József Színház mostanra kialakított sokszínű műsorpolitikája tovább erősítse az intézmény hazai és nemzetközi jelenlétét, szakmai elfogadottságát.
 18. A Netflix figyel rád: az egyik előfizetőt a cégtől kapott levél rángatta ki depressziójából
  Ismerjük mindannyian azokat az év végi listákat, ahol sorozatnézési szokásokat gyűjtenek egybe: mit néztek meg a leggyorsabban, mit néztek a legtöbben, és így tovább. A Netflix ezekkel az adatokkal viccelődött, aztán kiderült, nem csak gúnyt űznek felhasználóikból.
 19. Az azért elég jól hangzik, hogy Iggy Pop és Jarvis Cocker Nick Cave-et dolgozott fel
  A két zenész a Birmingham bandája című sorozathoz készítette el a Red Right Hand saját változatát, amit már meg is hallgathatunk.
 20. "Harry kitépte az arcából szemeit, és az erdőbe dobta őket" – egy gép írt egy új Harry Potter-regényt
  A könyv címe „Harry Potter és egy hegynyi hamunak látszó portré“.

Keresés