Kérdőív

Kedves Szaktársnők!

A MaSZSZ  és a Vasas Szakszervezeti Szövetség Nőbizottságai közvélemény kutatást végeznek a nők körében,  amelynek keretében információkat kívánnak szerezni a munkával és a magánélettel kapcsolatos véleményekről.

Arra kérem a kedves szaktársnőket, hogy szánjatok néhány percet arra, hogy az alábbi linkre kattintva a kérdőív kitöltésével segítitek a Nőbizottságok munkáját.

A kérdőívet nem csak a Dunaferr Vasas tagjai, hanem ismerősök, családtagok, stb. is kitölthetik.

A munkátokat előre is köszönöm!

Szaktársi üdvözlettel: Mucsi Zoltán elnök

Kérdőív kitöltése

FELHÍVÁS A LEADOTT ÉS FELÜLBÉLYEGZETT RÉSZVÉNYEK VISSZAADÁSÁRA

Tisztelt Részvényesek!

A jelen felhívás azon részvényeseknek szól, akik felülbélyegzés céljából részvényeiket 2017. júniusában átadták az ISD DUNAFERR Zrt-nek, és a felülbélyegzett részvényeket még nem vették vissza az ISD DUNAFERR Zrt-től.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a jelen felhívás szerint kizárólag a felülbélyegzett részvényeiket kaphatják vissza a részvényesek, tehát korábban le nem adott részvények felülbélyegzés céljából történő leadására már nincs mód, ilyen személyek ne jelenjenek meg!

A részvények visszavételének helye és időpontja:

Bővebben...

A Dunaferr jövőjéről

 
Kedves Munkavállalók!
 
Szíves tájékoztatásul közlöm, a Magyar Közlöny 2017. július 25-én közzétett 120. számában megjelent - és az alábbiakban olvasható -, az acélgyártás cselekvési programjáról szóló kormányhatározatot.  


Elnöki komment:
Hónapok óta halljuk különböző hírforrásokból, hogy a kormány nagyon komoly lépésekre készül a hazai acélipar stabilizálása érdekében. Informálisan többször jelezték szakszervezetünk részére, hogy a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség 2017. I. félévben kifejtett munkaharca károsan befolyásolhatja a Dunaferr Társaságcsoport jövőjét, mert elveszíthetjük a kormány "jóindulatát".
 
A kormányhatározatban csak rendkívül áttételesen fedezhető fel a Dunaferr Társaságcsoporttal való "törődés".
Az 5. pontban szerepel, hogy közép- és hosszú távon hogyan és milyen módon oldható meg a szakképzett munkaerő bevonása az acélipari tevékenységbe. 
Tehát, 2017-18-ban a képzéshez szükséges forrásigény meghatározása történik.
Kérdés, mikor jelennek meg a foglalkoztatásban az acélgyártási tevékenységhez értő szakemberek.
 
A 6. pontban az előző pontban leírtakhoz hasonlóan szintén közép- és hosszú távon kell felmérni a felsőfokú végzettségű munkaerő iránti szükségletet és az ahhoz kapcsolódó képzés forrásigényét.
 
A közép- és hosszú távú feladatok meghatározása - amelyek időintervallumát csak sejthetjük -bizonyára stratégiailag nagyon fontos, azonban én úgy látom, a kormány illetékes döntéshozóihoz nem jutott el az a ma már kézzel fogható és a Dunaferr Társaságcsoport hatékony működését számos helyen és számos esetben akadályozó tényező, amely szerint a kvalifikált szakmunkás réteg utánpótlása lenne a legfontosabb megoldandó feladat.
 
üdvözlettel:
Mucsi Zoltán
elnök
 
A Vasas véleménye a kormányhatározatról

A Dunaferr jövőjéről az acélgyártási cselekvési program tükrében

KATTINTÁS UTÁN NAGYTHATÓ 

Forrás: HVG 2017.aug. 10. (Szabó Yvette)

Keresés