Közös célok, közös törekvések

Szijjártó Péter a miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Gál Kinga az Európa Parlament képviselője pénteken Dunaújvárosban járt a Fidesz által tartott lakossági fórumon. Az államtitkár ezt megelőzően adott interjút lapunknak, számos a térséget és a várost is érintő aktuális témával kapcsolatban.
Az államtitkár és a képviselőasszony dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Cserna Gábor polgármester és dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke meghívására érkeztek városunkba. Az államtitkár exkluzív interjút adott a Dunaújvárosi Hírlapnak.

Tovább olvasom

Noooormális???

A magyarországi Dunaferrt is tulajdonló társaság székházát vasárnapra virradóéjszaka ostromolták meg és dúlták fel megfeszített munkával a donyecki fegyveres szeparatisták. Az épület előtt összegyűlt nagy létszámú lelkes civil tömeg hatalmas üdvrivalgással ünnepelt meg minden egyes kitört ablakot és kidobott bútordarabok. Odabent az oroszbarát szabadcsapatok tagjai nagy odafigyeléssel verték szét a berendezést, és alapos fosztogatásba kezdtek, különös gondot fordítva a számítógépes szerverekre, komputerekre és laptopokra, nem feledkezve meg a céges étkezde raktárának italkészletéről sem.

Tovább a hir24.hu cikkére

Május elsejék emlékére...

szerző: Pekarek János
Ha élne még Robert Owen, az az angol gyártulajdonos (!), aki 1817-ben megfogalmazta és közzétette a munkások követelését, többek közt a nyolcórás munkaidőről, érdekes lenne hallani őt...
Mivel Owen rég halott, viszont a háromszor nyolc órás (munka)nap: a nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás követelménye hovatovább újra időszerű lesz, az 1886. május elsején Chicagóban ennek érdekében szervezett és a negyedik napon véres bombamerényletbe és rendőrsortűzbe torkollott (tizenegy halott: haymarketi vérengzés) sztrájk 128. évfordulóján, a munkásmozgalom legnagyobb nemzetközi ünnepén két mai, dunaújvárosi, az ISD Dunaferr Zrt-ben dolgozó érdekvédelmi vezetőt faggattunk arról: mi a helyzet ?

Tovább olvasom a duol.hu weboldalán

Újra lesz acélgyártás Diósgyőrben - sajtófigyelés

index.hu cikke
Újraindul az acélgyártás Diósgyőrben, március 28-án leteszik az alapkövét a Digép miniacél- és hengerműnek - írja az MTI az Észak-Magyarországra hivatkozva.
A Diósgyőri Acélmű 2008-ban fejezte be kényszerűségből működését, és bár folytak befektetőkkel tárgyalások a gyár újraindításáról, de nem jártak sikerrel.
Az lap szerint most nem a kohászat telephelyén, hanem onnan néhány száz méterre, a Digép Ipari Park területén épül fel egy új, évi 320 ezer tonna kapacitású miniacélmű és egy hengermű, amely 320 embert foglalkoztat majd.


- Azt már tudjuk, hogy épül a mini acélmű, de arról már nem szólnak a hírek, hogy ki, vagy kik építik, milyen tőkéből, milyen tulajdonosi háttérrel. - szerkesztői megjegyzés

Mi lesz veled Dunaferr? - Sajtófigyelés

Valahogy mindig ott voltak a tűznél Ukrajna igazi urai - origo.hu cikke

A megbukott Viktor Janukovics politikai karrierje a Donyeck-medencéből indult, ahonnan nemcsak ő, hanem Ukrajna és a világ leggazdagabbjai is kinőttek. Ukrajna politikai elitje szorosan összefonódott egy viszonylag szűk gazdasági csoporttal, akiknek a rivalizálása gyakran a politikai vezetők cserélődését hozta magával. Első cikkünkben bemutatjuk a donyecki klán legfontosabb tagjait.

Bővebben...