Ismét hatalmas mínusz a Dunaferrnél - Hogyan tovább? - Portfolio

Kedves Munkatársak!

Rendkívül figyelemre méltónak tartott cikket közöl a Portfólió. Az anyag tényszerűen elemzi a Dunaferr Társaságcsoport 2013-2014.évi gazdasági állapotát kiegészítve azzal a hivatalosan nem publikált ténnyel, hogy a Vnyesekonombank a tulajdonosi jogokat megtestesítő részvényeket az orosz VTB banknak ruházta át.

 

Örömtelinek tarthatjuk dr. Mezőközy András nyilatkozatát, amely szerint a Dunaferr újabb leépítéseket nem tervez. Arról viszont nem esik szó, hogy a salakkezelésen, csomagoláson kívül lesz-e újabb kiszervezés? Ma már széles körben terjed az a hír, hogy bizonyos adminisztratív tevékenységeket ki akarnak szervezni.

Sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy az ISD Dunaferr Zrt. 2013-ban 21 milliárd Ft veszteséggel zárta az évet. Az elemzésből hiányolhatjuk, hogy egy szó sem esik arról, a veszteség miből adódik és vajon van-e személyi felelősség is.

Az oszlopdiagramok önmagukért beszélnek és bemutatják azt az igen fontos tényt, hogy az anyagi jellegű ráfordítások és személyi jellegű ráfordítások kapcsolata hogyan alakul. Szintén szemléletesnek tartom az anyagköltség és a 10 %-ot el nem érő bérköltség arányát.

Szaktársi üdvözlettel:

Mucsi Zoltán
elnök

TOVÁBB A PORTFOLIO CIKKÉRE

 

Keresés