A karácsonyi bér beépítésével összefüggő alapbérnövelés %-os mértéke

Kedves Szaktársak, Kedves Munkatársak!

A munkáltató a korábbi megállapodásunknak megfelelően megkezdte a 2015. évi karácsonyi bér alapbérbe történő beépítését.
Ebben a témakörben 2014. decemberében a szakszervezeti vezető tisztségviselők részletes szakmai tájékoztatást kaptak, és ismereteim szerint a szakmai anyagot, amely minden szakszervezeti elnöknél rendelkezésre áll, azt széles körben publikálták.

A végrehajtás során több észrevétel érkezett azzal kapcsolatban, hogy a karácsonyi bér beépítésével kapcsolatos alapbér növekedés mértéke a vártnál kevesebb.

A karácsonyi bér beépítésének alapelve, hogy a munkavállalók nem károsodhatnak, azaz minden munkavállalónak éves szinten ugyanazt a jövedelmet kell megkapnia, mintha a karácsonyi bér beépítése meg sem történt volna.
Az alapbér növelés mértéke nagymértékben függ az adott munkavállaló munkarendjétől és az önkéntes nyugdíjpénztári tagságától. (A tagdíjat a munkáltató fizeti.)

A táblázatból mindenki kiszámolhatja, hogy az alapbér emelés a munkarendjéhez és az önkéntes nyugdíjpénztári tagságához alkalmazkodik-e.

Bármilyen probléma esetén kérem, hogy forduljatok a helyi szakszervezeti elnökhöz.

Szaktársi üdvözlettel:

Mucsi Zoltán
elnök

Keresés