Kutasi Zsuzsa - A döntés napja

A DÖNTÉS NAPJADunaújváros, 2014. január 20.

Elérkezett az idő, hogy döntsek. Véglegesen!!! Még reggel is nagyon bizonytalan voltam. Bementem a fiam szobájába és mondtam neki indulás előtt, hogy a végkielégítést választom. Megerősítésre volt szükségem, hogy jól döntsek! Fiam egész idő alatt mellettem állt, támogatott, segített átgondolni, hogy melyik út a jó vagy jobb. Nagyon sok lehetőséget átbeszélgettünk, hogy mi lesz vagy legyen, ha ezt vagy azt választom.

Bővebben...

SORSOK - Időmilliomos időzavarban

Az alábbiakban egy kedves kollégánk írását olvashatjátok:


2013. november 26-án   Átvettem az értesítőt, miszerint szerepelek a létszámleépítésben, és amiben meghívtak egy csoportos létszámleépítési tájékoztatóra 2013. december 02-ra.

2013. december 02-án   a csoportos tájékoztatón kaptunk egy 12 oldalas listát, amiben felsorolták a választható munkaköröket, megnézhettük, és ha valamelyik „tetszett”, (legkésőbb) 2013. december 06-ig jelezhettem a munkáltatónak. Ezen a tájékoztatón közölték velünk, hogy időmilliomosok vagyunk, csak őket (a munkáltatót) szorítja az idő.

2013. december 03-án   vettem részt az én egyéni elbeszélgetésemen. Közölték velem, hogy már másnap be se kell mennem, „R”-állományba kerültem (időmilliomos vagyok!)

2013. december 06-án   találkoztam az Alapítványi mentorommal. Beszélgettünk a lehetőségeimről és megállapodtunk, hogy majd ő keres (időmilliomos vagyok!)

2013. december 10-én   minden értesítés nélkül megfosztottak minden számítógépes hálózattól, nem tudtam másolni, szkennelni, segíteni a kollégáimnak. Félbehagyott munkáimat nem tudtam átadni.

2013. december 11-én   felhívtak, hogy a listáról kiválasztott és megnézett, majd „tetsző”-nek jelzett egyik munkakört nekem ajánlják fel, amire 2013. december 18-ig kell válaszolnom (még mindig időmilliomos vagyok!?)

2013. december 18-án   megszületett az 1. döntésem. Nem fogadtam el a DF által felkínált műszakos munkakört, mert nem akartam az egészségemet kockáztatni. A „NEM” kimondása után alig fél óra múlva felhívott az Alapítványos mentorom, és megbeszéltünk egy újabb talit. Véletlen?

Így váltam röpke 2-3 hét alatt időmilliomosból (idő)zavarodottá.

A közelgő ünnepek miatt NEM AKARTAM a helyzetemmel foglalkozni, nem akartam elrontani sem a saját kedvemet, sem a családom kedvét.

2014. január 07-én         találkoztam másodszor az Alapítványi mentorommal. Felvette az adataimat, ami alapján ajánlatot készít(het) számomra, ha esetleg az Alapítványt választom, vagy éppen az ajánlat hatására választom az Alapítványt. Azt is megtudtam, hogy ha az ajánlatot megkapom pl. 2014. január 14-én (aláírásommal igazolom az átvételt), akkor onnantól kezdve 5 munkanapom van, hogy válasszak, tehát „szűkíthetnek” a végső határidő(mö)n.

És így lettem (idő)CSÓRÓ!

Ráadásul még mindig nem tudom, hogy HOGYAN DÖNTSEK?!

Kutasi Zsuzsa - Hogyan döntsek?

Sorsok. Kit érdekel?

Az én sorsom csak engem és a családomat érdekli. Ilyen önző világban élünk, sajnos!

18 évesen, friss érettségizettként munkát kerestem. Édesanyám és a nővéreim a Vasműben dolgoztak. Azt gondoltam, hogy mindegy hova, csak NE a Vasműbe. Így sikerült az óragyárban elhelyezkednem. Közben (nagyon hamar!) megszületett a fiam. Az óragyárban eltöltött 7 év után közölték velem, hogy létszámfelesleg vagyok. Nem érdekelt akkor sem senkit, hogy egyedül, családfenntartóként nevelem a fiam, hogy az egész üzemből csak az adminisztrátor volt a felesleg. Az egyik nővérem éppen azzal nyugtatgatott, hogy családfenntartóként nem küldhetnek el. Nem így történt. Munkanélküli lettem 5,5 éves gyerekkel. Amikor leszámoltam, és gyűjtögettem a leszámoló papíromra az aláírásokat, kérdezgették, hogy mihez kezdek. Az akkori humánvezető a válaszomra („Nem tudom.”) azt mondta, hogy: „Legalább otthon lehetsz és nevelheted a fiadat!” Akkorra már elég sok feszültség gyűlt össze bennem, és erre a mondatra kitörtem: „Ha majd annyi pénzem lesz, mint amennyi eszed neked nincs! Megmondanád, hogy miből?”

Bővebben...

Soha ne add fel!

Egy videó, amit érdemes megnézni!

Bővebben...

Nyáriné Miskovitz Henrietta - Egy világ dőlt bennem össze

Olvastam, hogy „Sorsok” címmel egy cikksorozat indul a Vasas Szakszervezet honlapján, melyen keresztül szeretnék bemutatni, mekkora kárt okoztak a felelőtlen és embertelen döntések. Úgy döntöttem én is megosztom a történetemet az olvasókkal.

Bővebben...

Mayer Gizella - Ne adjátok fel!

Kedves Elbocsátott, Ezután Elbocsátandó Volt Kollégáim, Dunaferres Ismerőseim!

Ne adjátok fel!

Bővebben...