SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége nevében ezúton is kifejezzük szolidaritásunkat a szociális ágazatban dolgozókkal. Támogatjuk a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottságnak követeléseit, egyetértünk azokkal. Nem halasztható tovább az ágazatban dolgozók munkájával arányos anyagi és erkölcsi elismerésük.

 

A szociális ellátásban dolgozók nettó átlagkeresete az elmúlt évben nem érte el az ezt megelőző esztendő létminimumát sem. Ugyanakkor, egyre romló munka- és életkörülmények között álltak helyt munkahelyükön. Hosszú évek óta csendben, a rászorulók iránti együttérzéssel, szakmai elkötelezettséggel végzik napról-napra embert próbáló, az elvárhatónál is többet nyújtva, munkájukat. Az ennek megfelelő elismerésük nem halogatható tovább. Velük együtt követeljük, hogy a jövő esztendőben – a közszféra valamennyi dolgozójával együtt – részesüljenek húsz százalékos keresetnövekedésben.

Az MSZOSZ tagszervezetei között is megtalálható az ágazatban dolgozók érdekképviselete, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete. Tagjai a megalakulástól részt vesznek az ágazati demonstrációs bizottság munkájában. Velük együtt mondjuk: a társadalom egészének érdeke a felhalmozódott gondok rendezése. Ehhez azonban közös döntésekre van szükség, amelyekben valamennyi érintett részt vesz.

Ma van a Szociális Munka Napja. Ilyenkor külön figyelem fordul az itt dolgozókra. Az esély, amelyet nyújtanak a rászorulóknak, őket is megilleti. Itt az idő rendezni végre dolgaikat!

Budapest, 2013. november 12.

                                                                                                                                                                 MSZOSZ

Keresés