SZAKSZERVEZETEK.HU

 • „Az ellenzéki pártok megbízható forrásból úgy értesültek, hogy a kormány érdekében provokátorok és más kétes elemek készülnek megzavarni a mai, rabszolgatörvény elleni tüntetést” – áll a Jobbik, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, valamint két független képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos közös közleményében – írja az atv.hu.

 • Tegnap Volner János Facebook-posztjában azt írta, „ha egyszer úgy látjuk, hogy [a Kossuth téren szolgálatot teljesítő rendőrök] nem lesznek elegen, vagy egyszerűen csak veszélyben érezzük a Szent Koronát, kihívom a Kossuth térre a Betyársereg 300 jól képzett emberét és magunk teszünk rendet”. Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője a Vadhajtások nevű radikális portálnak reagált a képviselő nyilatkozatára – írja az atv.hu.

 • Áder Jánostól államfőtől kérik a szakszervezetek, hogy ne írja alá a rabszolgatörvényként ismertté vált jogszabályt. Közben az ellenzéki pártok a mai demonstrációra készülnek és arra, hogy a következő napokban is folytatódnak a tiltakozások. A Párbeszéd úgy tudja, hogy a tüntetést Fideszhez köthető provokátorok próbálják majd megzavarni – írja az atv.hu.

 • Már közel 500 tagja van a Facebookon szerveződő „Hazajöttünk túlórázni!” csoportnak, ahol sokan a tüntetésekre való hazautazásukat szervezik és külföldi szolidaritási akciókat hirdettek meg – írja a mérce.hu.

 • Összesen 1063 vizsgálati eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) adatvédelmi ügyekben az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) május 25-i alkalmazhatóvá válása és október vége között, s számos alkalommal állapított meg jogsértést – tudta meg a Népszava.

 • Közöljük a Mérce gyűjtését a 24.hu összeállításában.

 • Hógolyócsatát szerveznek a Parlament elé vasárnap délután. "Engedjük ki a gőzt játékosan!" - szól az esemény felhívása a Facebookon, ami szerint a rendőrök és a túlóratörvény ellen tüntetők állnának egymással szemben a hócsatában – írja a Szeretlek Magyarország.

 • Az év vége közeledtével számos cégvezető szembesül azzal a problémával, hogy az egyes munkavállalók részére ki nem adott szabadság mértéke megközelíti vagy – ad absurdum – meg is haladja az évből hátralévő munkanapok számát. Van lehetőség a szabadnapok „átcsúsztatására” a 2019-es naptári évre? Mit mond a kérdésről a hazai szabályozás? Ezeket a kérdéseket járta körbe a piac és Profit dr. Nyitrai Tiborral, az act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértőjével.

 • Sok kérdésünk volt a rendőrséghez azután, hogy a szerda és csütörtök esti demonstráció vége felé a körbevett tüntetőket csak a nevük kamerába mondása után engedték ki a rendőrgyűrűből. A tüntetőket illetve újságírókat előtte már igazoltatták - szintén a rendőrgyűrűben -, de ezt nem vették fel, csak külön a nevüket – írja  a HVG.

 • Régóta nem látott tiltakozási hullámot váltott ki a túlórakereteket radikálisan növelő rabszolgatörvény. Már a törvény elfogadása előtt is sor került egy tízezres szakszervezeti tüntetésre múlt szombaton, és a dolgozói érdekvédők egész héten félpályás útlezárásokat is tartottak az ország különböző pontjain. Ezzel párhuzamosan a parlamenti ellenzék is megpróbálta megakadályozni a módosítás elfogadását, szerdán még a parlamenti pulpitust is elfoglalták, de a kormánypárti többség így is átverte az országgyűlésen. Az elfogadás ténye és módja ellen szerdán, csütörtökön és pénteken is utcára vonultak az emberek – írja a Mérce.

 • A köztársasági elnök még arra sem méltatta a Sándor-palota elé gyűlt érdekvédőket, hogy valakit kiküldjön a szakszervezetek nyílt levelét átvenni. Pedig munkanap van – írja a Népszava.

 • A polgármester arra kéri országosan az önkormányzatokat és a munkáltatókat, kövessék Szeged példáját! – olvasható a szeged.hu-n.

 • A jogvédők figyelmeztetik a demonstrálókat: ne adjanak okot az erőszakra, és a jogszerűtlennek érzett intézkedésnek se szegüljenek ellene – olvasható a 24.hu-n.

 • Karácsonyig kitartó országos demonstrációkról és "hosszú távú polgári ellenállásról" egyeztet az ellenzék, a szakszervezetek és az eddigi tüntetések szervezői - közölte Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Klubrádió műsorában.

 • Idén 2 százalék alatt lehet a GDP arányos államháztartási hiány mértéke. Ennek az az ára, hogy elsősorban az egészségügyből és az oktatásból jelentős összegeket vonnak ki.

 • A munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szombaton Budapesten.

 • Nem a szakszervezetek szervezték a túlóratörvény elleni tüntetéseket, de mindegyiken jelen voltak. Naszályi Gábor az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta az ATV Start műsorában, hogy a spontán szerveződött tüntetésen ő is ott volt Nyakó István mellett az első sorban, és bizton állítja, az MSZP kommunikációs igazgatója nem vett részt erőszakos megnyilvánulásokban.

 •  Miközben a kormány és a Fidesz azt igyekszik elhitetni a dolgozókkal, hogy nekik lesz jobb, ha évi 400 órát túlórázhatnak, Palkovics László innovációs miniszter lényegében elismerte: a munkaerőhiány kezelésére találták ki az "önkéntes túlórát" – írja a Népszava.

 •  A NER a héten nem csak az Országgyűlésben hekkelte meg a törvényességet, az elmúlt napokban az utcán is sor került aggályos eseményekre. Szerdán éjjel egy ismert hazai alternatív rockzenész is „bekerült a szórásba”. Történetét a hvg.hu-nak mesélte el.

 •  Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. AZ MTI összefoglalójában megemlíti, a házelnök úgy látja, a történtek felvetik annak igényét, hogy áttekintsék a parlamenti fegyelmi rendelkezéseket – írja a startlap.hu.

Keresés