Képes beszámoló a nyári egyetemről

Július első napjaiban Nyíregyházán tartotta a Vasas Szakszervezeti Szövetség a nyári egyetemét.
A Dunaferres tisztségviselők elsején a Nyári Egyetem nulladik napján költöztek be a rendkívül színvonalas „Hotel Sandra” főiskolai diákszállóba. 
 
Az előadások a Nyíregyházi Főiskola gazdasági tanszékének egyik légkondicionált termében zajlottak.
A hivatalos program másodikán reggel kezdődött az alpolgármester köszöntőjével, mely után Balogh Béla elnök szaktárs hivatalosan is megnyitotta a 27. Vasas Nyári Egyetemet.
Az első előadó dr Valuch Tibor egyetemi tanár volt, aki a munkásgenerációkról és a munka tartalmának változásáról szólt, különös tekintettel az ózdi térségben végzett kutatásai tükrében.
Ez után a nap további részében Kiss Ákos tréner adta át a tudását szakszervezeti kommunikáció témában, fókuszálva a különböző embertípusokra, és a velük való eredményre vezető kommunikációs módszerekre. 
Este műsorral kedveskedtek a helyi szervezők, amely után élőzenés ismerkedési esten vett részt a Dunaferres csapat. 
A tombolasorsoláson néhány fő kivételével a többség szerencsés volt, bár a fődíjakat nem mi hoztuk el.
A második napon végig a munka törvénykönyvével kapcsolatban volt rendkívül interaktív előadás, melyet dr Pethő Róbert ügyvéd tartott. Nagyon jó volt, hogy Ő nem az előadás végére tette a kérdezés lehetőségét, hanem az adott témánál azonnal feltett kérdésekre válaszolt. 
Balogh Béla hivatalos zárószavai után a Nyíregyházi LEGO gyárban tettünk látogatást.
Dunaferres szemmel a legszembetűnőbb, a patyolat-tiszta üzemcsarnok, valamint a parkosított és szépen gondozott udvar volt a legszembetűnőbb. Megtudtuk, hogy ebben a gyárban történik a cégcsoporton belül a DUPLO gyártása és csomagolása. Emellett természetesen gyártanak még más LEGO elemeket is. 
Kísérőink elmondták, hogy további szerelőcsarnokot építenek, így növelik a kapacitásukat.
Érdekesség, hogy 4 év alatt elérte a vezetés a teljes füstmentességet. Annyira szigorúan veszik a dohányzási tilalmat, hogy a gyár előtt lévő buszmegállóban is tilos a dohányzás.
Akik nem jöttek a LEGO gyárba azok szoborkereső játékban vettek részt. A feladat a város egyik terén lévő almaszobor alatti tartópillérek megszámolása volt. Itt a gyorsaság volt a döntő, mert a telefonon elküldött igazoló fotó beérkezési ideje döntötte el a sorrendet. Ebben a játékban részt vevő kollegáink gyorsaságukért 1 üveg pezsgőt nyertek.
Este Kocsi Béla zalai tisztségviselő tartott gitáros zenés estet, ahol régi „pol-beates” emlékeinket idéztük meg.
Szombaton a Nyíregyházi Állatpark látogatás volt a fakultatív program, ahonnan az ott elfogyasztott közös ebéd után a Dunaferresek több mint fele hazautazott.
 
Akik a vasárnapi hazautazást választották, azok Riskó Anna kolléganőnk (aki 30 évig élt Nyíregyházán), kalauzolásával tettek egy késő délutáni sétát a belvárosban, amely nagyon szép, tiszta és rengeteg virággal szépített. 
Vasárnap a reggeli után mindannyian kellemes emlékekkel és sok új információval utaztunk haza.
A tudósítást a Dunaferres csapat vezetője, Győri Gábor alelnök készítette.

Keresés