A Vasas Szakszervezeti Szövetség rendkívüli kongresszusa

 
Az új Polgári Törvénykönyv szakszervezetekre vonatkozó jogszabályainak előírása érdekében a Vasas Szakszervezeti Szövetség alapvető kötelezettsége, hogy alapszabályát a jogi előírásoknak megfelelően módosítsa. Ezt a feladatot - a módosításra rendelkezésre álló 2016. március 15-i határidőt figyelembe véve - a Vasas Szakszervezeti Szövetség rendkívüli kongresszusa 2015. november 26-án a Vasas Szakszervezeti Szövetség székházában végzi el. 
 
Az alapszabály módosításának előkészületei már több mint egy éve folynak és ebben a munkában a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség számos tisztségviselője is tevékenyen részt vett.
 
A módosítás nagyon sok, eddig megszokott gyakorlatot megváltoztat, és jelentős mértékben módosul a Vasas Szakszervezeti Szövetség felépítése is. A több mint egy éve tartó műhelymunka után a Vasas Szakszervezeti Szövetség Szövetségi Tanácsa 2015. november 5-én testületi szavazással véglegesítette a kongresszus elé kerülő alapszabály módosítás tervezetét.
 
Néhány fontosabb változás:
- A Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetése új neve Elnökség lesz, és az Elnökséget elnök és két alelnök alkotja.
- A korábban működő elnökség megszűnik, helyette más összetételű Választmány segíti az Elnökség munkáját.
- Megszűnik a Számvizsgáló és az Egyeztető Bizottság, helyettük a gazdasági társaságok működéséhez hasonlóan öt tagú Felügyelő Bizottság ellenőrzi a Vasas Szakszervezeti Szövetség törvényes működését. A Felügyelő Bizottság a kongresszuson megválasztandó két póttaggal is kiegészül.
- Tekintettel az Elnökség új összetételére, a rendkívüli kongresszuson alelnököt kell választani.
Alelnök jelölt: László Zoltán Péter.
Az öt tagú Felügyelő Bizottsági tagságra hat személy kapott jelölést az alábbiak szerint: Csapó József, Erdélyi István Lászlóné, Győri Gábor János, Kiss László, Molnár Ákos, Szombathné Magyari Ildikó Ibolya.
A két tagú Felügyelő Bizottsági póttagságra két személy kapott jelölést az alábbiak szerint: Ivánné Gelencsér Hajnalka, Tóth Zoltánné.
 
A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetséget szakszervezeti taglétszámunk alapján a következő szavazati joggal rendelkező szaktársak képviselik:
Az aktív szakszervezeti tagok képviseletében Borbély Zoltán, Csapó József, Eszenyi András, Győri Gábor János, Hegedüs László, Józanné Lack Márta, Molnár László, Mucsi Zoltán, Nyul Mihály, Sarkantyu János, Tóth Zoltánné.
A nyugdíjas szakszervezeti tagok képviseletében Martikán Mihály és Tatár Istvánné vesznek részt a rendkívüli kongresszuson.
 
A kongresszus munkabizottságaiban a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség alábbi szaktársai vettek/vesznek részt: A Jelölő Bizottság elnöke Mucsi Zoltán, a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke Győri Gábor János, a Szavazatszámláló bizottság tagja Sarkantyu János.
 
Mucsi Zoltán
Elnök

Keresés