Régiónk helyzete vagy Események a régiónkban

1, Az elmúlt időszak igen mozgalmas volt a Vasas szakszervezet életében. Így a régionkban is. Oroszlányban a Wescastban is megalakult a sztrájkbizottság, a bér és a munkakörülmények változása érdekében. Céljaikat elérték. Több helyen sztrájk készültség volt és van jelenleg is. Sztrájkbizottságot alakítottak  Kecskeméten a Mercedes Kft.ben a Vasas Szakszervezeti Szövetség kollégái a céljaik elérése érdekében.

A régióból is több szervezet fejezte ki a szolidaritását. Aki még nem tette meg az még megteheti a tagtársainknak azzal is erőt adhatunk a sikeres tárgyalásokhoz.

2, Tájékoztatni szeretnélek benneteket, hogy az elmúlt négy hónapban négy új alapszervezetet alapítottunk, hoztunk létre a kollégákkal a régióban.

-Móron a Lear Kft.-nél az Autóüléshuzatgyártó Vasas Alapszervezet

-Tokodon a Kienle +Spiess Hungary Kft.-nél a  K+S Vasas Alapszervezet

-Tatabányán a Bridgestone Kft.-nél a BSH Tatabánya Vasas Alapszervezet

-Pápán a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt.-nél a Pyrós Vasas Alapszervezet jött létre.

Két szervezetnél már a munkáltatóval való egyeztetés is megtörtént. A munkáltató az együttműködésre nyitott volt. Két szervezetnél még az időpont egyeztetése folyik. A négy szervezet közel 200 tagot számlál. Mindegyiknél a szervezet építésén dolgozunk a kollégákkal.. Akciókat, felhívásokat szervezünk. Nagyon sok munkát és segítséget kérnek a megalakult szervezetek, hogy az érdekvédelmi feladataikat el tudják látni. Ehhez minden kolléga segítségét eddig és ez után is köszönöm.

Tudom, hogy több szervezetnél is a tagság megtartása érdekébe és a növelésére nagy erőket fordítotok. A különböző akciókat szerveznek a testületek a cél érdekében.

3, A Vasas Szakszervezeti Szövetség Kongresszus által elfogadott Alapszabálya több feladatot adott a szervezeteinknek. A régióban az adószámmal rendelkező szervezeteink többsége már megszüntette az adószámát és a bankszámla és a pénzügyi zárási folyamatok zajlanak. Van még egy – két szervezet ahol még egy egyeztetésre van szükség, hogy az Alapszabály előírásának megfeleljen.

4, Veszprémben a helyi szervezetekkel közösen több alkalommal szóró lapozással és aláírással kívántuk felhívni a figyelmet, hogy az ipari parkban megfelelő közlekedési utak, autóbusz várok és járdák épüljenek. Az akció „Mennyit ér 200m aszfaltos út?” Az akciónkkal a városi közgyűlés is foglalkozott és az egyik helyi képviselőnk szót is kapott. Az áldatlan állapotok mielőbbi megoldását várja az ipari parkban dolgozó közel 6000 munkavállaló és a Vasas szakszervezet.

5, Több szervezetünknél már elkezdődtek a bértárgyalási kezdeményezések.

Pénteken a Hanonsystems Kft.-nél (volt Visteon) is bértárgyalás és Kollektív Szerződés tárgyalására kerül sor a helyi a szakszervezet kezdeményezésére. Az előzetes munkában a régió elnöke és az Intéző Bizottság több tagja is részt vett és segítette az alapszervezet munkáját. Több anyagot készítettünk számukra a tárgyalásokhoz. 

Kérem, hogy tájékoztassatok hol mikor kezdődnek a bértárgyalások

5, Testületi ülések: Ma a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökségi ülést tart.

Napirend. a Versenyszféra Konzultációs Fórum bér és járulék tárgyalása.

  • Holnap ismét összeül a VKF
  • November 28.-án a Vasas Választmányi ülés lesz.

Székesfehérvár. 2016. november 21.

Üdvözlettel          

Holly László
Régió ügyvivő 

SZOLIDARITAS – EGYÜTT- EGYMÁSÉRT

Keresés