Balatonlelei Vasas Üdülő

Tájékoztató:

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetséget alkotó alapszervezetek tagjai számára kedvezményes üdülési lehetőséget biztosítunk a Balatonlellei Vasas Üdülőben.

1. Az üdülő leírása:
 Az üdülő Balatonlellén a Honvéd u. 20-22. sz. alatt található. Az üdülő előtt közvetlen vízparti szakaszon strandolási és horgászási lehetőség van.
 Az üdülő területén üdülés céljára igénybe vehető a főépület 9 szobája és 1 apartmanja, 3 faház, a tolmácsház és egy különálló kőház (horgászház).
 Ezek leírása az alábbi:
o Minden főépületi szobában, a faházakban, a tolmácsházban és a kőházban is van TV készülék, az ágyak többsége heverő, vagy fotelágy, kivéve az apartmant.
o A főépület szobái közül az 1. és 2. számú földszinti három ágyas (2 normál+1 pótágy), saját zuhanytálcás, WC-s fürdőszobával és előtérrel rendelkezik.
o A főépület szobái közül a 3. számú földszinti négy ágyas, saját zuhanytálcás, WC-s fürdőszobával és előtérrel rendelkezik.
o A főépület szobái közül az apartman földszinti, rendelkezik egy franciaágyas hálóval, egy nappalival, ahol egy kétszemélyes nyitható kanapé van. Zuhanytálcás, WC-s fürdőszoba és egy konyha villanyrezsóval, hűtővel tartozik hozzá, valamint egy előtetővel fedett terasz.
o A főépület szobái közül a 6. és 7. számú tetőtéri három ágyas, e két szobához egy közös zuhanytálcás, WC-s fürdőszoba és előtér tartozik.
o A főépület szobái közül a 8. és 9. számú tetőtéri három ágyas, e két szobához egy közös zuhanytálcás, WC-s fürdőszoba és előtér tartozik.
o A főépület szobái közül a 10. számú tetőtéri három ágyas és a 11. számú tetőtéri négy ágyas, saját zuhanytálcás, WC-s fürdőszobával és előtérrel rendelkezik.
o A főépületben ezen kívül találhatók még közös használatú helyiségek: félemeleti WC, tisztítószeres kamra, porszívótároló, társalgó és konyha. A társalgóban lehetőség van étkezésre, TV nézésre, DVD lejátszásra. Az evőeszközökkel teljesen felszerelt konyhában ételmelegítési, kávéfőzési, reggeli készítési lehetőség van, főzés nem lehetséges a zsúfoltság elkerülése miatt. Itt található 2 nagyméretű fagyasztós hűtőszekrény is ételtárolásra. A tetőtér előterében található 2 db nagyméretű - fagyasztó résszel is rendelkező - hűtőszekrény.
o A 4. számú faházban 5 férőhely van, a franciaágyas hálófülkében és egy háromágyas szobában. A két szoba közötti ajtónyíláson egy sötétítő függöny van ajtó helyett. Zuhanytálcás, WC-s fürdőszoba és egy nappali-étkező villanyrezsóval, hűtővel tartozik hozzá.
o A 6. és 7. számú faházban 6 ágy van, két háromágyas, zárható ajtajú szobában. Zuhanytálcás fürdőszoba, egy különálló WC, egy nappali-étkező, és egy főzőfülke villanyrezsóval, hűtővel tartozik hozzá, valamint egy fedett terasz.
o A tolmácsházban (különálló kőépület) 4 férőhely van + konyha-étkező, zuhanytálcás, WC-s fürdőszobával.
o A horgászház 1-2 szobában 1-1 db kétágyas szoba van, saját zuhanytálcás, WC-s fürdőszobával. A házban található még egy közös konyha villanyrezsóval, hűtővel, valamint egy kamra és fedett terasz.

 Az üdülő területén van parkolási és tűzrakási lehetőség a kijelölt helyeken, a gyermekeknek hinta, homokozó, pingpongasztal és egy bekerített bitumenes pálya kosárpalánkkal, focikapukkal.
 Az üdülő igénybevételére vonatkozóan a Házirend szabályai érvényesek.


Házirend:

1. Az üdülési turnusok minden héten csütörtöktől következő hét csütörtökig tartanak. A szobákat, illetve a faházakat az üdülés megkezdésének napján 12.00 órától lehet elfoglalni és az üdülés befejezésének napján 10.00 óráig kell elhagyni. Az üdülő területén az igénybevevőkön kívül másnak (igénybevevők vendégei, látogatói) tartózkodni csak napközben (8-22 óráig) és csak a gondnok tudtával lehet.

2. Az üdülés megkezdésekor a gondnoknál kell jelentkezni, aki ellenőrzi az igénybevevők nevét és beírja azokat a vendégkönyvbe. Ekkor kell megfizetni az idegenforgalmi adót, amelynek mértéke 360 Ft/fő/éjszaka, és a kauciót, amelynek mértéke 2000 Ft/szoba/hét, illetve 3000 Ft/faház/hét. Ki kell tölteni a gondnoknál található bejelentőlapot is! Ezután kerülnek átadásra a kulcsok, ágyneműhuzatok, valamint a televízió távkapcsolója. Kérjük, hogy a szobák, ill. faházak átvételekor a szobaleltárt és a helyiségek tisztaságát ellenőrizzék, amennyiben problémát észlelnek, a gondnoknak jelezzék.

3. Az üdülőben az igénybevevők kötelesek takarítani az üdülés ideje alatt az általuk használt helyiségeket (konyhát, használat után társalgót is), amelyhez eszközök a gondnoktól kérhetők. A tisztítószert, WC papírt, törölközőt az igénybevevőnek kell biztosítania. Az üdülés elején befizetett kaució csak akkor jár vissza, ha az üdülés végén a gondnok a szobákat, illetve faházakat, valamint a használt közös helyiségeket (főépületi társalgó, félemeleti WC, konyha) rendben lévőnek találja és káresemény nem történt. Ellenkező esetben a kaució összege fedezi a takarítási költséget!

4. Az üdülő épületeiben, berendezési tárgyaiban okozott károkért, hiányzó leltári tárgyakért az igénybevevők anyagilag felelősséggel tartoznak. Amennyiben a kaució összege fedezi az okozott kárt, az abból levonásra kerül, ha nem, akkor jegyzőkönyv felvétele után a helyszínen, vagy későbbi időpontban kell megfizetni. Vitás kérdéseket a küldő alapszervezetnél a jegyzőkönyv alapján kell rendezni.

5. A főépület szobáiban jellegük és berendezésük miatt gáz és elektromos főzőkészülékek használata tilos! A főépületben rendelkezésre áll a közös társalgó és a hozzá tartozó konyha, ahol kávé- és főzési lehetőség van. Továbbá itt található két hűtőszekrény is (az emeleten is kettő), ahová névvel és dátummal ellátva, megfelelően csomagolva lehet elhelyezni az élelmiszereket. A faházakban, valamint az apartmanban és a két különálló kőépületben van főzési lehetőség (kétlapos villanyrezsó) és hűtőszekrény is.

6. Az üdülő területén lehetőség van tűzrakásra a gondnoknak történt bejelentés után, a kijelölt tűzrakó helyen a tűzvédelmi előírások betartása mellett. A megrakott tüzet mindig el kell oltani, felügyelet nélkül az égő tüzet tilos otthagyni!

7. Napozáshoz plédet lehet igényelni a gondnoktól 500 Ft/darab kaució ellenében, amely leadáskor visszajár.

8. Az üdülő területén rendelkezésre áll egy bitumenes pálya, hinták, homokozó és pingpongasztal is. Kérjük, hogy ezek használatakor testi épségükre ügyeljenek, a balesetekért felelősséget nem vállalunk. Sportszerek szintén igényelhetők a gondnoknál kaució megfizetése mellett, amely a tárgyak leadásakor visszajár. A kaució mértéke egységesen 500 Ft/db(szett).

9. Az üdülés alatt és annak végeztével a szobákban hagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk.

10. Az üdülés végeztével a gondnoknál kell kijelentkezni, a kulcsokat, a távkapcsolót és az ágyneműhuzatokat leadni. A szobákat, faházakat kitakarítva kell a gondnoknak bemutatni a 3-as és 4-es pont szerint.

11. Az üdülő területére bármilyen élő állatot bevinni TILOS!

12. Az épületekben, illetve azok 5m-es körzetén belül - a törvényi előírásoknak megfelelően - dohányozni tilos! Az üdülő területén, több helyen hamutartók találhatók, kérjük ezeket használni és rendszeresen üríteni is.

13. Rádió, magnó és egyéb akusztikus eszköz használata során legyenek tekintettel a pihenni vágyó társaikra is, különösen 22 óra után.

14. Gépjárművel az üdülő területén várakozni és parkírozni csak az arra kijelölt területeken lehet.

15. Az üdülő területén az üdüléshez szorosan nem tartozó tevékenységeket - amelyek zavarhatják az üdülő rendjét, környezetét és a többi üdülővendéget pl. gépjárműmosás, gépjárműszerelés stb. - végezni tilos!

16. Felhívjuk a horgászok figyelmét, hogy a halpucolásból adódó hulladékot (zacskóba csomagolva) a gondnokház és a kerítés közötti hulladéktárolóban elhelyezett nagy szemeteskukákba dobják!

17. A kiürült PET palackokat zsugorítva a gondnokház melletti, erre a célra kijelölt szemeteskukába kell gyűjteni!

18. Az üdülés időtartama alatt a szobákban észlelt műszaki hibákról kérjük, haladéktalanul értesítse a gondnokot, hogy az elhárítás ügyében mielőbb intézkedni tudjon!

19. Az üdülő területén belül sátorozási lehetőség nincs!


Pihenésük zavartalansága érdekében kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét, betartását.


Kellemes nyaralást kívánunk Önöknek!


Letölthető jelentkezési lap

 

KÉPGALÉRIA

 

Keresés