DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

Aktualitások

A 2020-as Föld napja más, mint a többi


A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja. Ezt a napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította.

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Fontos dolgot ünneplünk ma: Idén tartják 50. alkalommal a Föld napját, melynek témája ezúttal a klímaváltozás.
Ma ötven éve, hogy április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Az idei évforduló témája a klímaváltozás, amelyhez számos hasznos és izgalmas program kapcsolódik.

Közös éneklésre hív a Jobb Veled a Világ Alapítvány, elindult az adás a 10 millió TV-n, a Viasat Nature csatorna pedig számos, a klímaváltozáshoz kapcsolódó műsorral ösztönöz változtatásra ezen a héten.


Köszöntsük ma együtt a Földet!

 

A Jobb Veled a Világ Alapítvány és az általa vezetett Boldogságóra program ebben a mindannyiunk számára új, megváltozott helyzetben még inkább arra törekszik, hogy mentálhigiénés segítséget nyújtson az otthon lévő pedagógusoknak, szülőknek, gyerekeknek.

Az Énekelj a Földért! kezdeményezés évről évre több ezer embert mozgatott meg, és most, a megváltozott körülmények között is arra kérnek mindenkit, hogy énekeljen ma a Földért. Családi éneklésre hívnak gyereket és felnőttet egyaránt! 

 

Gyújtsatok egy gyertyát a lakásban, vagy ha van lehetőségetek, menjetek ki a kertbe, és énekeljétek el közösen Bagdi Bella Gyújts egy gyertyát a Földért című dalát. Fejezzük ki így is az összefogásunkat, a törődésünket a Földünk iránt!


© 2024 Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Minden jog fenntartva