DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

Aktualitások

Szép-kártya változások!


 

Forrás:portfolio.hu

Fontos döntéseket hozott szerdán a kormány, melyektől azt várják, hogy támogatják majd a belföldi turizmust a koronavírus-járvány miatti nehéz helyzetben – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A lépések elsősorban a SZÉP-kártyát népszerűségét növelhetik, így többen költhetik el belföldön a nyaralásra szánt összeget.

2020 június 30-ig a SZÉP-kártyára utalt összegek mentesülnek a szociális hozzájárulási adó alól – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely. Emellett a közszférában az évente rekreációra adható összeget az eddigi 200 ezer forintról 400 ezerre emelte a kormány, a versenyszférában pedig 450 ezerről 800 ezerre nő a keret. Ezzel párhuzamosan az egyes alszámlákra utalható maximális összeg is változik:

-szálláshelyre 225 ezer helyett 400 ezer forintot lehet utalni,
-vendéglátásra 150 ezer helyett 265 ezer forintot,
-szabadidős szolgáltatásokra pedig 75 ezer helyett 135 ezer forintot.

"Rendkívül fontos lesz a vendéglátásban, turizmusban, hogy minél többen a hazai turizmus élénkítésében vegyenek részt, így ellensúlyozni lehet az idei vagy akár a jövő évben kieső külföldi turizmust"

mondta Gulyás.

További intézkedésként hozzátettte, hogy az idegenforgalmi adót a szállásadónak december 31-ig nem kell beszedni, de az állam a szokásos kiegészítést kifizeti nekik.

 


© 2023 Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Minden jog fenntartva