DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

Aktualitások

Porrobbanás a Vasműben (frissítve)


Lapunkhoz eljuttatott információk szerint robbanás történt a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművének területén.
 

Ezzel kapcsolatban megkerestük a Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivőjét, Szabó – Bisztricz Anett tűzoltó századost, aki megkeresésünkre a következő hivatalos tájékoztatást adta. A Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb por robbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs. Személyi sérülés nem történt. A létesítményi tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságról érkezett egy magasból mentő létraszer a terület átvizsgálása céljából, hogy könnyítse és segítse azt.


A témával kapcsolatban írásban megkerestük dr. Sevcsik Mónikát, az ISD Dunaferr Zrt. RMS és HR igazgatóját is, mely szerint mennyiben befolyásolja ez a baleset a folyékony fázis technológiai folyamatát, és milyen intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.

Szűkszavú közleményben reagált a Vasmű (15:20)

Szűkszavú közleményben reagált a vasmű, megerősítve az üzemi baleset tényét: ezek szerint hétfőn, azaz 2020. augusztus 24-én, délelőtt 9 óra 20 perckor porrobbanás történt az ISD Dunaferr Zrt. zsugorítóművének egyik berendezésénél, megerősítve azt is, hogy személyi sérülés nem történt. A jelentős anyagi kárt okozó esemény kivizsgálása az előírások szerint megkezdődött.

 

A képen látható elektrosztatikus porleválasztóban történt az üzemi baleset, a felvételen berendezés még az „új korában” látható  Fotó: dunaferr.hu

 

 videó: https://streamable.com/m7ghs4

Forrás:  https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/porrobanas-a-vasmuben-3782207/


© 2024 Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Minden jog fenntartva