DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

Aktualitások

Mit ad a Szakszervezet? Interjú sorozat 1. rész


Balatonlellei Vasas üdülő

 

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezet üdülési lehetőséget biztosít - első sorban tagjai részére – Balatonlellén. Maga az üdülő rendezett, közvetlenül a parton, jó helyen, megjelenése régi időket idéző, a kőház építészetileg tipikus „balatoni” látvány.

Az üdülő főszezonban telt házzal működik évek óta, nem történt ez idén sem másképp. Tagjaink között sokan törzsvendégek már az üdülőben, közéjük tartozik interjú alanyom, Botlik Lívia is, aki 2003 óta szakszervezeti tag.

Kérdés: Mikor voltatok először a Vasas Balatonlellei Üdülőben?
Válasz: 2013-ban. Az életem akkor fordulóponthoz érkezett, mellém sodorta a párom, aki legalább annyira szerelmes a Balatonba, mint én.

Gyermekkoromban a szüleimmel nem volt olyan nyár, hogy ne mentünk volna a balatonszéplaki Vasműs üdülőbe, a Balaton, és leginkább a déli part szeretete nálam innen ered.

Kérdés: Hányszor voltatok eddig az üdülőben pihenni?
Válasz: Az idei nyár volt a nyolcadik nyaralásunk a balatonlellei Vasas üdülőben.

Kérdés: Miért választjátok az üdülőt minden nyáron, mit nyújt számotokra?
Válasz: Az elhelyezkedése miatt. Balatonlelle központjától nincs messze, de mégis egy csendesebb részén van, közvetlenül a parton. Családias hangulatú. Kiválóan alkalmas pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre. Remek kirándulási lehetőségek vannak hajóval, vonattal, autóval, biciklivel. De ha nem megyünk sehova, Balatonlelle önmagában is számos programot kínál.
Kiváló éttermek találhatóak a városban, amelyeknek az árai a mi pénztárcánknak tökéletesen megfelelőek, és a minőségben sincs kifogásolnivaló. A strandon színvonalas büfék, finom ételekkel-italokkal. Nekünk így nyolc év után kialakult törzshelyeink vannak, ahol már megismernek bennünket.
Szerintem minden korosztály megtalálja a szórakozási lehetőséget Balatonlellén, de ha mégsem, sűrűn járnak a vonatok, amivel például Siófok könnyen megközelíthető.
Nekünk minden egyes alkalommal ez az egy hét jelenti a tökéletes nyaralást. Voltam már Életem során több tengerparton is, de a Balaton marad az örök szerelem.

Kérdés: Ajánlanád másoknak is ezt az üdülési lehetőséget? (kiknek?)
Válasz: Igen. Akinek nem okoz problémát egy apartmanos elhelyezés, ellátás és takarítás nélkül.
Az üdülőn belül – a horgászházon kívül - az összes lehetséges szálláshelyen laktunk már az elmúlt nyolc évben, ez alapján bátran ajánlom bárkinek, mert mindenki megtalálja a számára ideális szállást.

Készítette: S.K.

 


© 2024 Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Minden jog fenntartva