DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

Aktualitások

Nyílt levelet fogalmaztak meg a Dunaferr jelenlegi vezetésének


Nyílt levélben fordult Evgeny Tankhilevich legfőbb, általános vezérigazgató-helyetteshez a Dunaferr három korábbi vezetője a Dunaferrt érintő jelenlegi kiábrándító és feszültségkeltő helyzettel kapcsolatban.

 

Dr. Szabó József, a Dunaferr Acélművek Kft. volt ügyvezetője, a Dunaferr SE korábbi elnöke, Tóth László, a Dunaferr volt vezérigazgatója és Szepesi Attila, az ISD POWER Kft. egykori ügyvezetője Evgeny Tankhilevichnek címzett nyílt levelében leírtakat betűhíven közöljük az azt megfogalmazó vezetők aláírásával megerősítve:

„Aggódva követtük az elmúlt hónapok eseményeit, amelyek szemmel láthatóan nem térnek nyugvópontra. A közelmúltban nem nyílt lehetőség egyéb fórumon felszólalnunk, ezért ebben a formában kívánunk megnyilatkozni a jelenlegi kiábrándító és feszültségkeltő helyzetről.

Hosszú évtizedek alatt sem láttunk olyan vészjósló tendenciát, amelyet a jelenlegi menedzsment és cégvezetés a Dunaferr vállalatcsoport munkavállalóival szemben újra és újra elkövet. Az acéliparban mindig is lehetett számítani változásra, így nem tudjuk elfogadni, hogy emberek ellehetetlenítését az aktuális piaci helyzettel indokolják. Továbbá különösnek tartjuk, hogy amíg az egyik héten nem áll rendelkezésre megfelelő fedezet a bérek kiegyenlítésre, a következő héten már pótolható az utalás.

A nagyfoglalkoztató szembemegy a törvényekkel

Ugyancsak felháborító, hogy a városban meghatározó nagyfoglalkoztató szembemegy a törvényekkel, és semmibe veszi a Munka törvénykönyvét, valamint a társaság kollektív szerződését. Ilyen mérvű fennhéjázó és egyúttal veszélyes magatartást még nem tapasztalhattunk a vállalat történetében!

Dunaújváros és a térség meghatározó vállalata visszaél a becsületesen, évtizedek óta hittel dolgozó szakemberek bizalmával, munkaerejével és terhelhetőségével! Felszólítjuk Evgeny ­Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes urat, valamint a menedzsment vezetését, mutassanak felelősségteljes hozzáállást, és rendezzék a jelenleg is zajló tarthatatlan konfliktust! Ez a Dunaferr, a munkavállalók, a városunk és az itt élők közös érdeke.”


A munkavállalók fizetése ebben a hónapban is késik
Fotó: DH-archív

 

Három vasműs vezető nyílt levele Evgeny Tankhilevichnek
Fotó: DH

 

 

Forrás: https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyilt-levelet-fogalmaztak-meg-a-dunaferr-jelenlegi-vezetesenek-3932521/

 

 

© 2024 Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Minden jog fenntartva