DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

Aktualitások

Nemet mondunk az erőszakra!


A nők elleni erőszak megszüntetésének napja

Az ENSZ Közgyűlése 1993-ban határozatot fogadott el a nők elleni erőszak megszüntetéséről, majd 1999-ben november 25-öt a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává nyilvánította. A nőkkel szembeni erőszak akadályozza a befogadó és fenntartható társadalmak létrejöttét. Ezért helyezi előtérbe az UNESCO a nemek közötti egyenlőséget és az erőszakmentességet. 

 

2020. az áldozatsegítés éve és november 25. a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja! A járvány kezdete óta a duplájára nőtt a bántalmazás miatt segítséget kérők száma. Mondj NEM-et az erőszakra!

A MASZSZ és az Idea közös kutatása alapján Magyarországon a nők fele tapasztalt zaklatást a munkahelyén. Ez egy olyan probléma, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, nem lehet róla nem tudomást venni. A Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Vasas Nőbizottsága elkötelezett a nők megsegítéséért, így 2020 november 25-ig tartó kampányunkban olyan meghökkentő tényeket és adatokat közlünk majd, amelyek révén reméljük minél többen az ügyünk mellé álltok. Nem csak egy megosztással.

Ha ismersz olyan nőt, aki érintett, igyekezz fenntartani vele a kapcsolatot a mostani, elszigetelt időszakban is. Kiemelten fontos, hogy abban segítsd, amiben segítséget kér. Ne kezdj el tanácsokat adni, ne kritizálj! Áldozatként vagy az áldozat segítőjeként az alábbi helyeken és módokon kérhetsz támogatást:


 

Forrás: https://vasasok.hu/index.php/HU/sliders/1450-nem-tehetsz-rola-de-tehetsz-ellene-vasas-kampany 


© 2024 Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Minden jog fenntartva