DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

Aktualitások

Nem engedték be munkakezdéskor a Dunaferr Vasas Szakszervezet elnökét és a felügyelő bizottság munkavállalói tagjait a vasműbe


 

Nem engedték be munkakezdéskor a Dunaferr DV Vasas Szakszervezet elnökét és a felügyelő bizottság munkavállalói tagjait a vasműbe  – tájékoztatta lapunkat Molnár László, a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Nem engedték be munkakezdéskor a kapun a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökét, Molnár Lászlót és a szakszervezet két alelnökét, Hegedüs Lászlót és Győri Gábort, valamint Eszenyi Andrást sem a gyár területére. Ők hárman a ISD Dunaferr Zrt munkavállalói delegáltjaként, a cég felügyelőbizottsága választott tisztségviselői is egyben.

A munkavállalók ugyanis továbbra is őket delegálták a Dunaferr felügyelő bizottságába, ám, ahogy többször írtunk róla szeptember 30. óta nincs „igazgatósága, illetve felügyelő bizottsága” a cégnek. November végén a cégszerű működés törvényes visszaállítására szólította fel a Dunaferr vezetését a területileg illetékes cégbíróság.

Molnár László tájékoztatása szerint december 11-én pénteken a Dunaferr Vasas Szakszervezet szövetségi tanács ülést akart tartani a gyárban, ezt úgy tűnik kapun belül nem tudják megtenni a fent említett korlátozó intézkedés miatt, ezért a főbejárat előtt teszik meg ezt.

 

 

Forrás: https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-engedtek-be-a-szakszervezeti-tagokat-a-vasmube-4002622/

 


© 2024 Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Minden jog fenntartva