DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

Aktualitások

Érdekvédelem, de hogyan? Munkaviszony azonnal hatályú felmondása!


 

Tisztelt Tagjaink!

 

Megérkeztek a felmondások, melyek közül egyet közzé teszünk a tisztánlátás érdekében. A rendkívüli felmondáshoz vezető okok felsorolásánál több ponton is kozmetikázást igényelne a dokumentum, de a legfontosabb: a szakszervezeti tisztségviselő nem csak gyárkapun belül végzi munkáját. Betegekhez járunk támogatást vinni, nyugdíjasokhoz járunk ajándékot átadni, nyugdíjas szakszervezet napi, működési ügyeiben veszünk részt. Vállalkozókkal, üzemeltetőkkel találkozunk a balatonlellei üdülőnk fenntartásához. Ajándékokat, reklámanyagokat készítünk és készíttetünk, melyekhez elengedhetetlen a személyes jelenlét. Megyei és országos egyeztetésekre, megbeszélésekre járunk. Ügyvédekkel, könyvelővel találkozunk. Pénztárunk üzemeltetéséhez, megtakarításaink kezeléséhez rendszeresen bankba járunk. Nem véletlen, hogy a szakszervezeti tisztségviselő munkaidő-kedvezményben részesül! Éppen ezért nem róható fel, egy teljes munkaidő-kedvezményben foglalkoztatott kollégának, hogy igazolatlan hiányzása van! Hiszen munkánkat nem csak gyárkapun belül végezzük!

Hogy igazán korrektek legyünk a felmondólevél alatt közzéteszünk egy múltbeli levelet, melyben szintén látható az érdekvédelmi munka elnehezítését bizonyító munkáltatói nyomásgyakorlás!

A felmondásban szereplő további, megkérdőjelezhető indokoknak a megítélését rátok, majd a bíróságra bízzuk. Egy biztos! Ilyen körülmények között érdekvédelmi munkát végezni, szinte lehetetlen! De nem adjuk fel!

Üdvözlettel: Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség


© 2024 Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Minden jog fenntartva