DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

Aktualitások

Tájékoztató a 2021.03.08-i munkáltatói sajtóközleményhez

 

Tisztelt Tagjaink, Munkavállalók!


A mai napon kiadásra került munkáltatói sajtóközleménnyel kapcsolatban a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség az alábbiakban reagál az abban leírtakra:
1. Határozottan visszautasítjuk a Vasast ért újabb támadást! Kijelentjük, a pénteken történt eseményhez semmi közünk nem volt!
2. Mit kereset ott Győri Gábor? A decemberben elbocsátott szakszervezeti vezetők szinte minden hétfőn, szerdán, péntek 1345 és 1500 óra között a Vasmű főkapu előtt szoktak tartózkodni. A fenti napon nem jelentünk meg a főkapunál, más elfoglaltság miatt. Győri Gábor jelenlétét tisztázva, Ő – mint mindennap – ezen a napon is párjáért érkezett. Várakozás közben, a főkapu előtt találkozott a belépni szándékozókkal. A velük együtt érkező tolmácsot ismerte, ezért köszönt nekik, ő pedig bemutatta a vele érkezőket. Elmondták Tankhilevich Evgenyhez jöttek. Végig nézte, ahogy beléptetésüket megtagadták a Dunaferr területére. Ezt követően távozott a főkaputól. Így lett részese az eseménynek Győri Gábor. Ilyen alapon mind a négyen részesei lehettünk volna ennek a történetnek, ha azon a napon mindannyian ott vagyunk.
3. A helyzet furcsasága, hogy közülük egy személyt beengedtek, aki rövid időn belül kijött és csatlakozott a kint várakozókhoz.

Határozottan visszautasítjuk azokat a vádakat, mely szerint mi a Dunaferr ellen ténykedünk! Mi mindent a munkavállalók és a gyár érdekében tettük, tesszük!

Dunaújváros, 2021. március 08.

                                                                                                                          Elnökség


© 2024 Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Minden jog fenntartva